KLP investerer i Norges største fergerederi

Oppkjøpet gir KLP en 20 prosent eierandel i Fjord1, og er KLPs største enkeltinvestering i et norsk infrastrukturselskap.
Foto: Fjord1
Foto: Fjord1
Skrevet av: Lars-Fredrik Hoel Aronsen
Sist oppdatert: 08.02.24

KLP vil inngå i et konsortium av de europeiske fondene DIF Capital Partners og EDF Invest som ble enige om å kjøpe Fjord1 fra Vision Ridge Partners og Havila Holding i oktober i fjor.

– Dette er en viktig investering for KLP, og vi er trygge på at selskapet er godt posisjonert til å levere både effektive samfunnskritiske tjenester og en god avkastning for våre pensjonskunder. At selskapet leverer gode finansielle resultater samtidig som de bidrar til stor klimavennlig omstilling sier mye om kvaliteten i organisasjonen, sier Aage Schaanning, konserndirektør for økonomi og finans i KLP.

Aage Schaanning, konserndirektør for økonomi og finans i KLP.
Aage Schaanning, konserndirektør for økonomi og finans i KLP.
 

Administrerende direktør i Fjord1, Dagfinn Neteland, ser fram til samarbeidet med KLP.

– Vi er glade for å ha KLP med videre på eiersiden og ser fram til et fortsatt sterkt og godt samarbeid til det beste for Fjord1 og selskapets utvikling, sier han.

Ledende i det grønne skiftet

Fjord1 har en lang historie som strekker tilbake til dampskipsrutefart som begynte i 1858. Med over 1000 ansatte og en flåte på 81 bil- og passasjerferger, er Fjord1 Norges største fergeselskap og landets ledende eier og operatør av elektrifisert ferge-transport. Brorparten av rederiets fergeruter holder til på Vestlandet og står for halvparten av alle fergereiser i Norge.

Selskapet er ledende i det grønne skiftet innen ferge- og hurtigbåtsvirksomhet - et viktig satsningsområde i Norges mål om å redusere klimautslipp fra transport.