Webinar

Hva gjør vi med den store mangelen på arbeidskraft i kommune- og helse-Norge?

Varighet
VARIGHET
1 time
Sted
STED
Online

24. januar inviterte KLP, Norsk Sykepleierforbund, KS og Fagforbundet til webinar om det som er, og trolig vil være den største utfordringen i kommune- og helse-Norge de neste årene. Hva kan vi sammen gjøre for å få nok arbeidstakere i yrkene som holder Norge i gang?

Se opptak av webinaret 

Trykk på de fire pilene i nedre høyre hjørne for å få sendingen i fullskjerm.

Mangel på arbeidskraft er «alle utfordringers mor» i kommune- og helse-sektoren. Både nå og årene framover. Så store utfordringer løser ingen alene, mener KS, NSF, Fagforbundet og KLP. Nå innleder de et samarbeid som har som mål å øke sektorenes attraktivitet i arbeidsmarkedet - og de vil ha flere med på laget. 

Norge opplever stor mangel på arbeidskraft i alle sektorer, og spesielt på bygda. Den kanskje største utfordringen har vi i kommune- og helse-sektoren. For hvem vil bo og jobbe et sted uten god skole, barnehageplass, helsehjelp og samferdselstilbud? I tillegg til å få til en utvikling hvor de ansatte i større grad jobber mer og en større del av yrkesaktiv alder, må vi også tiltrekke oss flere nye. Hva skal til for å øke attraktiviteten i disse viktige yrkene? 

Det spør vi oss om når vi sparker i gang samarbeidet med en direktesending fra KLP-Huset i Oslo tirsdag 24. januar klokka 13:30. Der møtes forbundsleder i NSF Lill Sverresdatter Larsen, konsernsjef i KLP Sverre Thornes, Tor Arne Gangsø fra KS, Mette Nord fra Fagforbundet til samtale om hva som skal til for å tiltrekke oss flere til kommune- og helsesektoren. I tillegg kommer Kristian Myklathun fra Kunnskapsavdelingen i NAV for å kaste lys på status og trender i jobbmarkedet. Programleder er Cathrine Hellandsvik, konserndirektør for Liv og pensjon i KLP. 

Bestill gratis materiell til lokal utdanningsdag

Bemanningsmangel er trolig den største utfordringen i kommune- og helse-Norge de neste årene. Fagforbundet, KS, Norges sykepleierforbund og KLP står bak en kampanje for å øke attraktiviteten til kommune- og helsesektoren som arbeidsplass. Som en del av denne kan kommuner og helseforetak nå bestille materiell til bruk på vårens lokale utdanningsdager/messer.

Bestill skolemateriell