Fem barn i havkanten

Ny medlemsfordel - Topprentekonto

Lurer du på om sparing på konto er noe for deg? Kontoansvarlig i KLP Banken Synne Hekneby gir deg en enkel oversikt over vår nye konto, Topprentekonto. I tillegg gir hun deg noen tips til enkel sparing.

Fakta om Topprentekonto

  • 1,90 prosent medlemsrente ved saldo over 100.000 kroner 
  • Fire gebyrfrie uttak i året 
  • Ingen bindingstid
  • Sikker sparing, ingen risiko 
  • Innskudd opp til to millioner er garantert i Bankenes sikringsfond

Finn ut mer og åpne konto

- Vi vet at gode kontobetingelser er viktig når det kommer til å spare på konto i banken. Vi jobber alltid mot å tilby våre medlemmer konkurransedyktige betingelser. Derfor har vi valgt å lansere en ny konto, Topprentekonto, med ekstra gode betingelser til våre medlemmer, sier Synne Hekneby, Kontoansvarlig i KLP Banken.

Dette er Topprentekonto

Topprentekonto er en høyrentekonto som passer for deg som har litt ekstra å spare, og som ønsker banksparing alene eller i kombinasjon med fondssparing. Topprentekonto gir deg den beste innskuddsrenten på beløp over 100.000 kroner. Det er fire gebyrfrie uttak i året. Uttak utover dette belastes med et gebyr på 2 prosent av beløpet du tar ut.

Velg riktig konto til spareformålet ditt

- Rentevilkårene har aldri vært så gunstige som de er nå - for de som betaler ned på lån, vel og merke. Hvis du har betalt ned hus- og billån og har penger til overs, kan det være lønnsomt å plassere pengene på en bankkonto. Spesielt for deg som sparer kortsiktig, er opptatt av trygghet og ikke ønsker å ta risiko, sier Hekneby.

Det finnes flere kontoer å velge blant. Er du under 34 år, og har skattbar inntekt er Boligsparing for ungdom (BSU), det beste alternativet. Har du mer enn 100.000 kroner til overs? Da kan Topprentekonto være noe for deg. Ønsker du å kunne ta ut penger fra kontoen så mange ganger du vil, uten gebyrer, er nok sparekonto det beste valget.

Skal du spare langsiktig og er villig til å ta risiko, kan sparing i fond være aktuelt.

Se oversikt over våre spareprodukter

Tips til enklere sparing 

Sett inn litt penger hver måned (opprett fast overføring til sparekontoen din), og gjerne kombiner med småsparing på bankkortet ditt. Da sparer du litt hver gang du bruker bankkortet.

- Hvis du ikke har råd til å spare en større fast sum i måneden, kan man alltids begynne i det små. Start med å spare 2-300 kroner i måneden, gjerne samme dag som du får lønn, sier Hekneby.