Vet du hvordan du bør spare? En undersøkelse KLP har gjort blant de som har jobb i kommune- og helsesektoren viser at mange er flinke til å sette av penger til en regnværsdag, men har lav kunnskap om hvordan de egentlig bør spare. Her er våre tips.
Få vår beste sparerente. Sett pengene dine inn på en trygg og sikker konto helt uten bindingstid.
Kontoen oppretter du i nettbanken eller mobilbanken. Er du ikke bankkunde?
Er du ikke bankkunde i dag? Registrer deg som bankkunde nå, for å få tilgang til nettbanken.
Opprett konto i nettbanken ved å velge "Ny konto" i menyen, velg så "Topprentekonto" og følg instruksjonene på skjermen.
I mobilbanken velger du "Konto" i menyen og deretter "Opprett konto" og "Topprentekonto".
Har du konto i en annen bank som du ønsker å flytte til oss? Da kan du sende inn bankbytteskjema som du finner i nettbanken ved å velge "Bytte bank".
Dette skjer når du passerer de fire gebyrfri uttakene
Hvis du tar ut mer enn de gebyrfrie uttakene blir du belastet 2 % av uttaksbeløpet. Det trekkes fra kontoen din.
Velge topprentekonto eller sparekonto?
Topprentekontoen har fire gebyrfrie uttak, og høyere rente for innskudd over 100.000 kroner. På en vanlig sparekonto er det ingen begrensning på hvor mange uttak du har i året. Renten på sparekonto er litt lavere og gjelder uavhengig av beløp (opp til 8 millioner kroner).
Se oversikt over rentene i prislisten.
Når kan det være lurt å spare på Topprentekonto
Hvis du har betalt ned hus- og billån og har penger til overs, kan det være lønnsomt å plassere pengene på en topprentekonto. Spesielt for deg som sparer kortsiktig, er opptatt av trygghet og ikke ønsker å ta risiko.
Skal du spare langsiktig og er villig til å ta risiko, kan sparing i fond være aktuelt.
Godskrivelse av renter
Rentene godskrives kontoen din årlig, per 31.12. Du kan alltid sjekke opptjente renter i nettbanken ved å velge "Detaljer" under kontoen.
Bankenes sikringsfond
Vi er medlem av Bankenes Sikringsfond, som garanterer for bankinnskuddene dine. Garantien gjelder for bankinnskudd inntil 2 millioner kroner (inklusive opptjente renter) per kunde. Garantien er en sikkerhet for deg i tilfelle noe uforutsett skulle skje med banken.
Bankenes sikringsfond dekker i noen tilfeller bankinnskudd over 2 millioner kroner, dersom innskuddet følger av en særlig livshendelse, som for eksempel penger som er mottatt som følge av arv.
Les mer om Bankenes sikringsfond på bankenessikringsfond.no
Dette betyr terskelrente i årsoppgaven
I årsoppgaven er opptjent rente for topprentekonto delt på to linjer. Årsaken til dette er at topprentekontoen har to ulike rentesatser basert på størrelsen på innskuddet (over og under 100.000 kroner).
Hvis du har over 100.000 kroner får du i tillegg terskelrente, som er differansen fra renten for innskudd under 100.000 kroner og renten for innskudd over 100.000 kroner. Når du summerer "kredittrente" og "terskelrente 1", så får du den renten du hadde på kontoen i fjor.
Betale KLP-fond uten å gå over 4 gebyrfrie uttak
Topprentekonto har fire gebyrfrie uttak i året.
Skal du betale KLP-fond med midler fra Topprentekonto, bør du være oppmerksom på at hvert fond du kjøper blir belastet som ett enkelt kjøp, selv om du samler flere fond i ett kjøp i kjøpsprosessen.
Hvis du oppretter for eksempel fem fondsavtaler og belaster Topprentekontoen din, blir det postert som fem ulike kjøp/uttak. Da vil det påløpe gebyr på 2 prosent av beløpet på hvert uttak som overstiger de fire gebyrfrie.
Slik får du kun ett uttak på Topprentekontoen ved kjøp av flere KLP-fond:
Overfør totalbeløpet du skal handle for fra Topprentekontoen til for eksempel brukskontoen din, og belast denne kontoen når du skal betale for fondene.
Topprentekonto | Priser medlem* | Priser øvrige kunder |
---|---|---|
Rente ved saldo under 100.000 kroner | 0,40 % | 0,15 % |
Rente ved saldo over 100.000 kroner | 0,70 % | 0,40 % |
*Medlemsrente gjelder også for deg som har boliglån sammen med et KLP-medlem.
Renten regnes av hele beløpet. Det er 4 gebyrfrie uttak i året (per kalenderår). Uttak utover dette belastes med 2 % av uttaksbeløpet.
20.01.21
Vet du hvordan du bør spare? En undersøkelse KLP har gjort blant de som har jobb i kommune- og helsesektoren viser at mange er flinke til å sette av penger til en regnværsdag, men har lav kunnskap om hvordan de egentlig bør spare. Her er våre tips.
04.06.19
I lappeteppefamilien til Margrethe og Trygve Otto Skar er det ingen tilfeldigheter hva pengene går til. De er enige om at livet er bedre med økonomiske prioriteringer.
04.06.19
1 av 7 nordmenn har planer om å spare i individuell pensjonssparing (IPS). Du velger selv hvor mye du vil spare. Det er viktig å huske at alle monner drar.