Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.
Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.
Foto: Anita Arntzen

Det skal ikke koste mer å velge samfunnsansvarlig!

Det skal ikke koste ekstra å velge samfunnsansvarlig. Derfor kutter KLP prisene på svanemerkede fond, og lanserer fire nye. – Vi vil gi kundene en mulighet til å spare i fond som prioriterer de mest samfunnsansvarlige selskapene, sier Marte Siri Storaker.

Fakta

Svanefond må oppfylle følgende kriterier:

  • Ekskludering: Skal unngå å investere i fossil energi, våpen, tobakk, selskaper som bryter med regler om menneskerettigheter, miljøregelverk og korrupsjon.
  • Inkludering: 90% av fondets direkte portefølje skal ha gjennomgått en Environmental Social Governance (ESG)-analyse. Minst 50% av fondets portefølje skal bestå av selskaper som har fått en god karakter i ESG.
  • Åpenhet og eierskap: Skal ha åpenhet om hvilke selskaper det investerer i, hvordan de jobber med bærekraft og utøve aktivt eierskap.

Kilde: svanemerket.no

KLP Mer Samfunnsansvar

KLP Mer Samfunnsansvar er en familie med fem fond; tre aksjefond og to rentefond. KLP Mer Samfunnsansvar investerer bare i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar.

Kjøp fond

I juni 2018 lanserte KLP Norges første svanemerkede fond. Nå har det blitt fem fond; tre aksjefond og to rentefond. – Mange tenker sikkert på såpe når de ser svanemerket, men alt fra såpe til restauranter og bygninger kan svanemerkes. Det gjelder også fond. Hvis du sparer i svanemerkede fond kan du være trygg på at fondene oppfyller Svanemerkets strenge krav, ikke bare innen miljø, men også innen arbeidsforhold, menneskerettigheter og korrupsjon, fortsetter rådgiver for ansvarlige investeringer Marte Siri Storaker i KLP Kapitalforvaltning.

 

Samfunnsansvarlige investeringer

Fondene oppfyller Svanemerkets kriterier om å investere i selskaper som tar samfunnsansvar på alvor. Kriteriene fondet skal følge ligger offentlig tilgjengelig, det gjør også listen over hvilke selskaper fondet er investert i, slik at det er enkelt å finne ut hva fondet står for. Hvert år skal det derfor lages en rapport om hva fondet har gjort når det gjelder bærekraft.

– Det handler i bunn og grunn om at vi ønsker å gi kundene en mulighet til å spare i et fond som prioriterer samfunnsansvarlige selskaper, sier Storaker. Vi opplever at mange kunder har lyst til at sparepengene skal bidra til noe mer enn avkastning, legger hun til.

Samme lave pris

 KLP har en lang tradisjon for å levere fond med lave kostnader. Etter vår mening bør det ikke koste noe ekstra å ta samfunnsansvar og vi tilbyr nå de svanemerkede fondene til samme pris som tilsvarende indeksfond. 

Les mer om våre Svanemerkede fond her

Illustrasjon Svanemerkede fond 2019 -3.JPG