Flytt dine pensjonskapitalbevis

Foto: Marius Svaleng Andresen @lekestove

Hva er et pensjonskapitalbevis?

Har du jobbet i privat næringsliv, har du sannsynligvis ett eller flere pensjonskapitalbevis (PKB). Et pensjonskapitalbevis er en pengesum du har spart opp hos en tidligere arbeidsgiver, og et pensjonsselskap passer på pengene - helt til du går av med pensjon. 

Dette er med andre ord dine penger som skal utbetales når du blir alderspensjonist.

Få mer igjen for pensjonspengene dine

Når du jobber hos en arbeidsgiver som har en innskuddspensjonsordning, er det arbeidsgiveren din som tar kostnaden ved å forvalte pengene som er oppspart til din pensjon. I det du slutter, eller blir alderspensjonist, må du selv ta kostnadene knyttet til forvaltningen av pensjonspengene.

Du bestemmer selv hvor du ønsker å ha dine pensjonskapitalbevis, og du kan også velge hvordan du ønsker å investere sparepengene dine. Det er enkelt å flytte og er gjort på under fem minutter. Det kan fort utgjøre en betydelig forskjell i økonomien din når du går av med pensjon. 

Vi kan dessverre ikke motta følgende avtaler:

  • Fripoliser
  • IPA Individuell Pensjonsavtale
  • IPS Individuell Pensjonssparing
  • Kapitalforsikring
  • Fripoliser fra Silver

 

Vi tar minst for at du skal få mer igjen

Siden pensjonsmidlene investeres i fond, er det viktig å tenke på avkastning og kostnader knyttet til forvaltningene av pengene. I KLP tar vi ingen gebyr og bare 0,40 % i forvaltningshonorar. 

Vi ønsker at en større del av avkastningen skal komme deg som kunde til gode. Derfor har vi lavere kostnader enn mange av konkurrentene. Med andre ord vil du sitte igjen med mer penger selv. Vi tar så lite som mulig - ikke så mye som mulig. Bare se på kostnadsforskjellene i grafen under!

 

bilde_ny

 

Kostnadseksempelet er basert på et pensjonskapitalbevis på 35 000 kr.

Du kan selv velge spareprofil når du flytter dine pensjonskapitalbevis, eller du kan endre dette senere på Min Side. Vi har samme pris uansett hvilken spareprofil du velger. Vår pris er 0,40 % av sparesaldo, og det er ingen andre kostnader.

Slik flytter du dine pensjonskapitalbevis

Det er gratis å flytte dine pensjonskapitalbevis. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut dette skjemaet. Vi ordner resten.

Sjekk om du har flere pensjonskapitalbevis

norskpensjon.no får du en samlet oversikt over dine antatte pensjonsrettigheter både i folketrygden, fra private tjenestepensjonsordninger og individuelle avtaler.

Vi er billigst på pensjons­kapitalbevis

KLP kommer best ut i Finansportalens "gebyrsjekk".

Les mer her

Hva får jeg i pensjon?

Se din pensjonsopptjening og pensjonsprognose på Min Side.

Lurer du
på noe?
Ring oss 55 54 85 00 55 54 85 00