Elskede by

– Sammen kan vi gjøre Oslo til verdens første nullutslippshovedstad

Administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom lanserte mandag formiddag logistikksamarbeidet "Elskede by" sammen med Bring og Ragn-Sells. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg var æresgjester.

– Vi har kledd bygget vårt i grønt for å markere det flotte tiltaket som gjøres i dette samarbeidet. Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, og vi tenkte at det kunne være en fin anledning å starte det på denne måten, sa Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

– Vi ønsker også å henlede oppmerksomheten til KLP som en finansaktør som tar særlig hensyn til miljø og bærekraft, og at vi i KLP Eiendom har planer for denne eiendommen, hvor vi skal sette opp et fremtidsrettet næringsbygg som skal være miljømessig i verdensklasse, sa Gjørtz.

Tilrettelegger for mer miljøvennlig transport

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo kommune lot seg begeistre over samarbeidet som han mente er avgjørende for byen.

– Dette er et viktig bidrag til at Oslo skal innen 2030 bli verdens første nullutslippshovedstad. Men det klarer vi ikke aleine. Det må vi gjøre sammen med næringslivet. Oslo vokser med 8000 personer i året. Det er bra, da skal vi bygge høyt, vi skal tilrettelegge for mer miljøvennlig transport, sa Johansen.

Han var også veldig glad for at kollektivsystemet er bygd ut, men man måtte tenke litt lenger for man kan ikke ta med seg verktøykassa eller masse varer ut på t-banen.

– Vi må også sørge for at næringslivet får transportert sine varer ut på en veldig god måte. Så tusen takk til Ragn-Sells, til KLP og til Bring for dette initiativet, og jeg ser frem til et fortsatt godt samarbeid, sa Johansen.

El-biler, el-sykler, samlasting og sirkulære løsninger

Også byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg i Oslo kommune ønsket samarbeidet velkommen og heiet på næringslivsaktører som velger miljø og bærekraft som en sentral del av sin forretningsstrategi.

– Jeg elsker byen min når det kommer sånne gode initiativer fra aktører som vi ser her i dag. Vi får litt av alt: vi får elektriske biler, elektriske sykler, mer effektiv varetransport, vi får samlasting, vi får samarbeid, vi får sirkulære løsninger og ikke minst en grønn vegg med mose, vi får redusert trafikk i byen vår og vi får en bedre by for alle som bor i Oslo. Det er jo det vi alle jobber for og vi vil berømme dere for et kjempegodt initiativ og jeg vil også berømme Posten og Bring for offensive ambisjoner, sa Berg.

– For sånn som byrådslederen sa: vi klarer ikke å nå våre ambisiøse målsetninger om vi ikke gjør det sammen med folk og næringsliv. Og bakgrunnen for at Oslo har blitt Europeisk Miljøhovedstad, bakgrunnen for at vi har klart å kutte klimagassutslipp raskere enn man har fått til nasjonalt er jo nettopp fordi folket og næringslivet i Oslo ønsker å være med og de tar initiativer. Det er vi veldig glade for, jublet Berg henrykt.

Biskop Gunnerus gate 14 B
Biskop Gunnerus gate 14 B

Vi gjør Oslo grønnere

KLP har store planer for Postens gamle brevsenter i Biskop Gunnerus gate 14b ved Oslo S. Her bygger vi et miljøbygg og et åpent, grønt byrom skapt for hygge og trivsel for alle som bor, jobber eller ferdes i området.

01.07.19