Klimarisiko for dummies

Vi vet at det kan være vanskelig å sette seg inn i hva klimarisiko er, og hva det betyr deg. Derfor inviterer vi til en halvdagsworkshop der du vil bli introdusert for klimarisiko-tankegangen.

Dato: 26. september 2019
Tid: 08:30 - 12:00

Hvor: KLP, Dronning Eufemias gate 10, Oslo

Hvem kan melde seg på?
Du som jobber i en norsk virksomhet, uavhengig av bransje og størrelse, som ønsker å lære hvordan du kan kartlegge klimarisiko for din virksomhet. Typisk har du en stilling innen økonomi, strategi eller selskapsutvikling.

Påmeldingen er nå stengt.

larserikmangset_Ekstraliten_2

Workshopen ledes av: 

Lars Erik Mangset

Seniorrådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning. Lars Erik har tidligere arbeidet i blant annet DNV og WWF.

Kom inn i tankegangen

Klimarisiko er et stadig viktigere tema i næringslivet, og noe virksomheter flere og flere steder i verden blir lovpålagt å rapportere.

Men klimarisiko er også et komplisert tema med få fasitsvar, og vi vet at mange synes det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Derfor tror vi at det viktigste er å komme inn i tankegangen når du skal kartlegge, analysere og rapportere om klimarisiko for din virksomhet. 

Workshopen er gratis, og åpen for alle norske næringslivsaktører som ønsker å lære hvordan de kan kartlegge klimarisiko for sin virksomhet.

Workshopen krever ingen forkunnskaper, men du må gjerne laste ned og lese vår rapport "Hvordan møte klimarisiko?" i forkant. 

Program:

08:30 - 09:30: Hva er klimarisiko, og hvordan jobber vi i KLP med det?

09:30 - 09:45: Pause

09:45 - 10:30: Oppgaveløsing

10:30 - 11:15: Diskusjon av oppgaveløsninger og oppsummering

11:15 - 12:00: Lunsj og takk for i dag


 

Les også

Oljetønne

Klimarisiko kort fortalt

Både klimaendringer og klimapolitikk kan føre til økonomiske rystelser. Klimarisiko er begrepet som favner både klimaendringer og tiltakene som bekjemper dem, altså fremtidig klimarelatert utvikling.

10.09.19

Barcode, Oslo

Tilnærming for å kartlegge klimarisiko

Klimaendringer og klimapolitikk er svært viktige premisser for næringslivet. Derfor er det i økende grad forventninger om at selskaper skal rapportere om hvordan de er eksponert for klimarisiko – og hvordan de håndterer ulike konsekvenser slike endringer vil kunne ha for selskapet.

26.08.19

Demning på fjellet vinter

Klimarisiko for ulike næringer

Klimaendringer og klimapolitikk vil med stor sannsynlighet påvirke økonomien og samfunnet i stor grad de kommende tiårene. Det gjør det viktigere enn noensinne å forstå hva klimarisiko er, hvordan du kan kartlegge det og inkludere det i virksomhetens målsetninger. Vet du hvilke faktorer som er en risiko for din næring?

26.09.19