KLP skårer best i "gebyrsjekken"

Nå har Finansportalen lansert pensjonsmodulen "gebyrsjekken". KLP kommer best ut og har de laveste kostnadene på pensjonskapitalbevis.

Gebyrsjekken Solveig Horne Siv Jensen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forbrukerminister Solveig Horne (f.v) og finansmininister Siv Jensen var tilstede da Forbrukerrådet lanserte "Gebyrsjekken". Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Om KLP

Sist endret 04.11.2017

Du kan enkelt kvitte deg med gebyrer og dermed øke avkastningen på din pensjon. Visste du at en forskjell på bare 1 prosent i årlige gebyrer kan spise 25 prosent av din pensjon?

- Vi synes KLP er et godt eksempel på riktig pris, sier Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet.

– Det er ikke særlig krevende å forvalte pensjonskapitalbevis og heller ikke kostbart. Vi i KLP er opptatt av at avkastningen kommer kundene til gode og ikke forsvinner i kostnader, sier Torun Wahl, administrerende direktør i KLP Bedriftspensjon.

Gebyrsjekken viser at KLP tar null i administrasjonsgebyr, mens andre banker og livselskap belaster deg med inntil 4,5 prosent i året.

- Pensjonskapitalbevis har blitt en melkeku for de fleste aktørene innen innskuddspensjon, sier Wahl.

Her kan du ta gebyrsjekken for pensjonskapitalbevis på finansportalen.no

Flere medier har omtalt "gebyrsjekken". DN.no skriver Skal hindre gebyrfelle for pensjonssparere

Du må ta kostnadene
Hvis du har vært ansatt i privat sektor og hatt en innskuddspensjonsordning, har du opparbeidet deg en rettighet som kalles pensjonskapitalbevis (PKB). Dette er dine sparepenger som skal utbetales når du blir alderspensjonist.

– Når du har hatt en innskuddspensjonsordning, betaler arbeidsgiver forvaltningskostnaden. Men i det du slutter eller blir alderspensjonist og får pensjonskapitalbevis, må du selv betale kostnadene, sier pensjonsøkonom Øyvind Røst i KLP.

– Du kan spare mye penger på å flytte og samle dine pensjonskapitalbevis i et selskap. Finn avtalenummeret på dine pensjonskapitalbevis eller på norskpensjon.no, sier Røst.

Se mer informasjon om pensjonskapitalbevis i KLP

Flytt dine pensjonskapitalbevis på under fem minutter

Lavest kostnader
Pensjonsrådgivningsselskapet Gabler, Stenberg & Plahte har hentet inn tall for hvor mye alle pensjonsleverandørene tar for å forvalte kundenes pensjonskapitalbevis. KLP har de laveste kostnadene, skriver Dagens Næringsliv 26. oktober 2016.

Se regneeksempel på hva kostnader betyr for pensjonskapitalbevis for det du får i pensjon