– Jeg er helt målløs

De ansatte ved Psykisk helse- og rustjeneste i Våler kommune overrasket kollega Elisabeth Skjæret med overrekkelse av KLPs årlige medlemspris. Prisen går til de som fortjener en ekstra takk for at de skaper en hyggeligere arbeidsplass og for jobben de utfører.

Grønt hjerte malt på en murvegg

Om En stor takk

"En stor takk" er en konkurranse der ansatte i kommune- og helse-Norge kan nominere en kollega som de mener gjør en ekstra god innsats på jobben. De nominerte som juryen mener har den beste historien får en oppmerksomhet av KLP.

Andre vinnere

– Hun er en fredskjemper som står opp for sine meninger og kjemper for de som er svakere enn henne, sier avdelingsleder Linda Mohn som nominerte sin kollega til konkurransen.

I fjor satte Elisabeth til side sin egen julefeiring for å arrangere julaften for de trengende i kommunen. Dette er noe både avdelingslederen og KLP la merke til.

– Hun har en sånn varme og et skikkelig engasjement for medmenneskene rundt seg. Det ble en fantastisk juleaftenfeiring som jeg også deltok på, sier Linda.

Tenk på hvor heldig man er

Av 950 nominerte ble Elisabeth Skjæret, psykisk hjelpepleier ved Psykisk Helse og rustjeneste i Våler kommune, valgt ut som en av tre vinnere av konkurransen. Premien består av en gavesjekk på 10 000 kroner som hun kan bruke på hva hun vil – i hennes tilfelle: en reise med mannen sin til Hellas.

– Jeg ble helt målløs og så glad. Jeg kjenner det inni meg. Det bare banker, sier Elisabeth tydelig rørt.

– Jeg tror at alle kan tenke mer på hvor heldig man er og at man hver dag kan gå ut og gjøre en liten forskjell for noen. Se menneskene i øynene, og kanskje gi en klem, en klapp på skuldra, heie på dem og være litt glad. Det skal så lite til, sier Elisabeth.

Trygghet i kommunen

Elisabeth har jobbet som psykisk hjelpepleier i Våler kommune i godt over 30 år og setter utrolig pris på tryggheten arbeidsplassen har gitt henne i alle disse årene. 

– Jeg ønsker å takke de som jeg jobber sammen med som gjør den arbeidsplassen jeg har til et så godt sted å være, og kommunen som jeg har jobbet for så lenge, sier Elisabeth.

– Jeg setter utrolig pris på å få lov til å jobbe i kommunen. Det er en trygg, sikker og fin arbeidsplass som jeg har hatt i så mange år. Jeg er heldig, sier Elisabeth med et smil.

En verdig vinner

– Vi er kjempeglade for å kunne gi ut denne prisen for tredje gang. Denne gangen gikk den til Elisabeth Skjæret for sin ekstraordinære medmenneskelighet overfor kollegene sine, sier Pia Fiskvik Karfjell, som er marketingdirektør i KLP.

– Midt i julestria klarer hun å tenke på andre og by på seg selv for å sikre en god og verdig julefeiring for både brukere og kolleger, sier hun tydelig imponert.

Interessante artikler

Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Foto: Calias Photo, Eirik Linder Aspelund
5 råd for et godt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø skaper ikke bare trivsel, men gir også høyere produksjon, ifølge Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

04.06.19