Torill Myre, avdelingsleder ved Kirkebygden barnehage i Våler og vinner av En stor takk!
Torill Myre, avdelingsleder ved Kirkebygden barnehage i Våler og vinner av En stor takk!

Den snilleste og mest omtenksomme sjefen man kan ha

Døren til forsamlingslokalet på Kirkebygden barnehage i Våler åpnes brått og inn kommer smilende representanter fra både kommunen, barnehageforeldrene og KLP. Energien i rommet løfter seg, latteren sitter løst og det applauderes. Hovedpersonen Torill Myre vet ikke helt hva som skjer.

Grønt hjerte malt på en murvegg

Om En stor takk

"En stor takk" er en konkurranse der ansatte i kommune- og helse-Norge kan nominere en kollega som de mener gjør en ekstra god innsats på jobben. De nominerte som juryen mener har den beste historien får en oppmerksomhet av KLP.

Andre vinnere

– Alle vi i Kirkebygden barnehage har lenge ønsket å takke deg, Torill. Du gjør hverdagen vår så utrolig mye bedre. Før jul nominerte vi deg til en konkurranse. Vi fortalte hvor fantastisk du er – og du vant, jubler kollega Trude Andresen Skovdahl.

Et fantastisk menneske

Av 950 nominerte så ble Torill Myre, avdelingsleder ved Kirkebygden barnehage i Våler, valgt ut som en av tre vinnere av konkurransen. Premien består av en gavesjekk på 10 000 kroner som hun kan bruke på hva hun vil.

Før gavesjekken overrekkes stiller Eva Liavaag Næss fra KLP seg opp, tar frem et stykke papir og begynner å lese opp noen av de flotte ordene kollegene til Torill har skrevet om vinneren.

– Torill er den snilleste og mest omtenksomme sjefen man kan ha. Hun stiller alltid opp og jobber gjerne ekstra lange dager for å hjelpe sine ansatte. Torill er en fantastisk engasjert leder som går foran og er ikke redd for å ta i et tak. Hun gjør alt hun kan for at vi medarbeidere skal ha det bra på jobben. Hun jobber rundt omkring på huset selv om hun har det kjempetravelt på kontoret sitt. Hun betyr så mye for barna, de ansatte og foreldrene. Hun er et fantastisk menneske med sjel. Hun gir av seg selv og lytter og ivaretar både barn og voksne i barnehagen. Jeg kan med hånden på hjertet fortelle at vi har en fantastisk leder som ofrer alt for kollegene sine, sier Eva.

Fine kolleger

– Tusen, tusen hjertelig takk, men det er jo faktisk alle dere her som gjør en helt fantastisk jobb hver eneste dag. Uten dere hadde ikke jeg vært noen ting, så takk alle sammen, sier Torill.

Hun mener selv at hun må gjøre noe bra i jobben sin siden hun ble nominert og føler seg fantastisk heldig som har så mange fine kolleger.

– Jeg skjønte absolutt ingenting når jeg så både kjente og ukjente komme inn i salen. Jeg skjønte ikke sammenhengen, sier Torill.

– Jeg håper hemmeligheten har noe med tilstedeværelse å gjøre, tenker jeg. Å være tilstede både når de trenger det, se og lytte til jobben de gjør og se dem når de kommer til jobben hver dag. Se jobben de gjør i forhold til ungene og til hverandre og se måten de løser oppgavene på. Å være en de kan komme til når de trenger noen å snakke med – ja, tilstedeværelse rett og slett. Ha døra oppe.

Overveldende

– Det er ganske overveldende og jeg tror ikke jeg har klart å det inn over meg enda. Jøye meg, ja helt fantastisk og så fint at de tar seg bryet med å gjøre det.

Hun ser ikke at det finnes noen store hemmeligheter i hvordan å skape en hyggeligere arbeidsplass.

– Jeg vet ikke om det er noen hemmeligheter, men jeg stiller opp når jeg kan, og når de trenger hjelp. Men selvfølgelig, jeg har en jobb å gjøre på kontoret også. Så jeg tenker at det kanskje er viktig å gi litt ute på avdelingene noen ganger for å få til en feriedag, eller for å få til at noen kan gå hjem en time før eller hjelp om det er ekstra storm på avdelingen. Det handler om å være tilstede, se og lytte, være opptatt av jobben de gjør, vise seg. Gå inn og si hei og være synlig, sier Torill.

Men en ting er hun helt sikker på. Det er all innsatsen og innstillingen til alle kollegene i barnehagen som gjør det mulig å skape en så god arbeidsplass.

– Hadde det ikke vært for dem, så hadde ikke Kirkebygden barnehage vært Kirkebygden barnehage, det er helt sikkert, avslutter Torill.

Et skinnende eksempel

– Vi er veldig glade for å kunne gi denne prisen til Torill Myre, sier Pia Fiskvik Karfjell, som er marketingdirektør i KLP.

– Det er tydelig at det er mange mennesker som setter pris på henne. De ser at hun virkelig står på for at alle skal bli sett og hørt. Kanskje det er hemmeligheten til en god og hyggelig arbeidsplass, sier hun.

Interessante artikler

Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Foto: Calias Photo, Eirik Linder Aspelund
5 råd for et godt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø skaper ikke bare trivsel, men gir også høyere produksjon, ifølge Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

04.06.19