Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.
Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.

Stolt av de som jobber i kommunen

Også i Holmestrand kommune ble hverdagen snudd på hodet da koronakrisen rammet. Nå gjør de nesten 2000 ansatte alt de kan for at innbyggerne skal få en trygg og god jul.

Lær mer om pensjonen din

Som offentlig ansatt har du en veldig god pensjonsordning med offentlig tjenestepensjon. Vil du vite mer om hva det innebærer?

Kort fortalt

– Vi legger bak oss et annerledes, krevende og lærerikt år, og jeg er så stolt over den innsatsen og fleksibiliteten våre ansatte har vist. Selv om jula i år blir spesiell skal vi gjøre vårt for at den skal bli så fin som mulig innenfor smittevernreglene, sier kommunedirektør Hans Erik Utne, som er øverste administrative leder i Holmestrand kommune.

– Jeg har ansvar for å gjennomføre de vedtakene politikerne vedtar, og for å fremme saker til politisk avgjørelse. I tillegg er det min jobb å sikre den daglige driften av kommunen, forteller han.

1. januar 2018 ble Hof og Holmestrand kommuner slått sammen, og 1. januar 2020 ble også Sande inkludert i nye Holmestrand kommune.

– Vi er den eneste kommunen som er slått sammen i to etapper, og hadde planlagt å bruke 2020 på å sikre sammenslåingen og utvikle den nye kommunen. I stedet gikk vi etter bare noen uker inn i full krise- og beredskapsmodus. Det kom veldig overraskende og var krevende både for meg og alle våre ansatte, sier Utne.

Enorm innsats

På grunn av koronakrisen har mange ansatte fått nye oppgaver, og smittevern har gjennomsyret alt arbeidet.

– Kommunen spiller en viktig rolle i innbyggernes liv fra vugge til grav, og jeg tror mange virkelig har fått øynene opp for vår rolle dette året. Ikke minst har betydningen av yrker som tidligere kanskje har vært litt usynlige, som renholdere og vaktmestre, blitt mye tydeligere. Det er imponerende hvordan de har håndtert ekstra krav som følge av smittevern. Også innenfor helse og skole er det lagt ned en enorm innsats, sier Utne.

Ut på tur!

Holmestrand kommune har kontroll på smitten, og har fullt fokus på å forhindre en ny oppblussing.

– Det betyr at vi alle må begrense antall nærkontakter, noe som også påvirker julefeiringen. Jeg er mest bekymret for de sårbare gruppene og håper at vi greier å fange opp dem gjennom jula. Vi skal bidra til at det er mulig å besøke pårørende eller å samles i mindre grupper så langt det er mulig innenfor smittevernreglene, sier han.

– Én ting vi alle kan gjøre er å kle godt på oss og gå tur sammen ute i frisk luft i den flotte, norske naturen. Det er fullt mulig, samtidig som vi holder avstand, legger han til.

Selv skal Utne feire jul sammen med kona og de fire barna. Julaften står ribbe på menyen.

– I år begynte vi ekstra tidlig med å henge opp julestjerner og pynte til jul. Vi har nok alle godt av å strekke julehyggen litt lenger etter det året vi har lagt bak oss. Jeg tror det blir en koselig jul tross alt, selv om jeg kommer til å være litt ekstra på vakt dersom mobilen ringer, sier Hans Erik Utne.

Vil du treffe flere av våre helter og få gode historier fra kommune- og helse-Norge, meld deg på vårt nyhetsbrev.

Møt andre som sørger for en fin jul

Brannvesenet på tå hev  i jula

18.12.20

Når julefreden senker seg er risikoen for brann på sitt høyeste.
– Medmenneskelighet er den beste brannforebyggeren, spesielt i år hvor flere sitter alene, sier brannsjef Morten Meen Gallefos i Grenland brann og redning.

Jertru Stallvik, kultursjef i Sel kommune.
Jertru Stallvik, kultursjef i Sel kommune.
Foto: Einar Almehagen/Gudbrandsdølen Dagningen

Glimt av juleglede

18.12.20

Det blir en annerledes advent og jul i Sel kommune, men kreative løsninger gjør at kulturtilbudene står i kø likevel. – I år er det viktigere enn noensinne å skape lyspunkter i desembermørket, sier kultursjef Jertru Stallvik.

Gjengen på Sel Sjukeheim. Bak f.v.: Siv Anita Resset, Unni Fosshaugen, Turid Båtstad, Rita Lillebråten. Foran f.v.: Astrid Lilleespe, Anita Byrbotten og Astrid Røine.
Gjengen på Sel Sjukeheim. Bak f.v.: Siv Anita Resset, Unni Fosshaugen, Turid Båtstad, Rita Lillebråten. Foran f.v.: Astrid Lilleespe, Anita Byrbotten og Astrid Røine.

Varm omsorg

18.12.20

En hyggelig julefeiring for de aller mest sårbare er førsteprioritet på Sel sjukeheim. Den beste julegaven vil være om pårørende får lov til å besøke sine kjære.