Ambulansestasjonen i Grimstad.
Ambulansestasjonen i Grimstad.

Juleglede for ambulansen

Det er mange rundt om i Kommune- og Helse-Norge som skal jobbe i julen. Til tross for en svært annerledes hverdag, tar de ansatte på ambulansestasjonen i Grimstad seg bryet med å lage julestemning for besøkende og ansatte.


 

Lær mer om pensjonen din

Som offentlig ansatt har du en veldig god pensjonsordning med offentlig tjenestepensjon. Vil du vite mer om hva det innebærer?

Kort fortalt

- Vi har pyntet både inne og ute, og her er det julemusikk i garasjen og i bilene hele desember, sier ambulansearbeider Kjetil Forsetlund. Han skal selv jobbe julaften natt, sammen med en kollega.

- Også har vi jo julekalenderen, og det er fantastisk flott å få gi en liten oppmerksomhet til kollegaer som er på jobb døgnet rundt. Vi har heldigvis to fantastisk driftige damer som har ordnet et system med lister og navnelapper, så vi hver dag trekker hvem som skal åpne kalenderen, sier Forsetlund. I år som i fjor delte KLP ut hundre pakkekalendere til avdelinger i Kommune- og Helse-Norge som legger ned en ekstra innsats for at julen skal bli fin for oss alle sammen. Ambulansestasjonen i Grimstad var en av de heldige.

Annerledes år

Utenfor stasjonen er det hengt opp en lysslynge formet som et hjerte som går over i en hjerterytme.
- Et lysende hjerte og hjerterytme er en trend på mange ambulansestasjoner i år. Jeg synes det er en fin symbolikk i dette, særlig med tanke på Covid-19-situasjonen som vi står midt oppe i nå, sier Forsetlund.

Koronasituasjonen har lagt en demper på den sosiale delen av juleforberedelsene på ambulansestasjonen, med avsperrede områder, færre besøkende til stasjonen og endrede rutiner rundt hygiene og renhold av bilen. Likevel legger de 16 ansatte ned en ekstra innsats med juletre og pynt for å gjøre det hyggelig både for pasienter, besøkende og ansatte.

Har du en oppfordring til folk for julen i år?

- Ja, ved siden av å følge smittevernstiltak, er min oppfordring til folk å ta litt ekstra vare på de svakeste i samfunnet denne julen her. Enten det er de som ikke har noen ting, eller de som ikke har noen å feire jul sammen med. De får det jo ekstra vanskelig i julen i år. Gi en oppmerksomhet til de som ikke har noen eller noe, eller gi litt penger til noe som kan skape en god jul for noen andre. Vær litt ekstra raus med de svakeste i år, sier Forsetlund.

Vil du treffe flere av våre helter og få gode historier fra kommune- og helse-Norge, meld deg på vårt nyhetsbrev.

Andre som jobber for en fin jul

Brannvesenet på tå hev  i jula

18.12.20

Når julefreden senker seg er risikoen for brann på sitt høyeste.
– Medmenneskelighet er den beste brannforebyggeren, spesielt i år hvor flere sitter alene, sier brannsjef Morten Meen Gallefos i Grenland brann og redning.

Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.
Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.

Stolt av de som jobber i kommunen

18.12.20

Også i Holmestrand kommune ble hverdagen snudd på hodet da koronakrisen rammet. Nå gjør de nesten 2000 ansatte alt de kan for at innbyggerne skal få en trygg og god jul.

Jertru Stallvik, kultursjef i Sel kommune.
Jertru Stallvik, kultursjef i Sel kommune.
Foto: Einar Almehagen/Gudbrandsdølen Dagningen

Glimt av juleglede

18.12.20

Det blir en annerledes advent og jul i Sel kommune, men kreative løsninger gjør at kulturtilbudene står i kø likevel. – I år er det viktigere enn noensinne å skape lyspunkter i desembermørket, sier kultursjef Jertru Stallvik.