KLP_Kollegaer_Ung dame_ima165249_1452

Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2023

Har du, er du, eller kjenner du en leder i starten av sin lederkarriere i kommune- og helse-Norge, som fortjener anerkjennelse for sine egenskaper og kunnskap som leder? Da vil vi høre fra deg! Siste frist for å sende inn nominasjon er 9. april. 

KLP og AFF skal finne «Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2023», og vi vil gjerne ha din nominasjon av en dyktig, fremtidsrettet og tydelig leder. Vi skal kåre tre vinnere, som alle får delta på Solstrandprogrammet Accelerate fra høsten 2023, inkludert reise og opphold. Premien har en verdi på omtrent 250 000 kroner per person.

Alle ledere som nomineres vil få tilbud om et gratis, digitalt utviklingsløp i regi av AFF.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter ledere i alle deler av kommune- og helsesektoren i Norge. Med «fremtidens ledere» mener vi de som er i starten av sin lederkarriere, og som tar lederansvaret på en forbilledlig og fremtidsrettet måte.

Her kan du lese om lederne som vant i 2022.

Planlegger du å sende en nominasjon?

Det kan være krevende å formulere en god nominasjon, men her er noen gode tips:

 • Vær kortfattet og konkret, men pass på at du får formidlet hva som gjør denne lederen til en god kandidat.
 • Fortell oss litt om hvem lederen er. Vi ønsker å vite litt om erfaring, hvor vedkommende er leder, er det personal- og/eller fagledelse, alder, etc.
 • Fokuser så på hvorfor du mener vedkommende er en god leder. Hvordan bidrar lederen i organisasjonen som helhet (både oppover og nedover i organisasjonen), og hvordan er vedkommende som leder for de ansatte/fagområdet?
 • En god nominasjon behøver ikke ta mye tid, men det er lurt å ikke skrive når man har dårlig tid.

Informasjon om konkurransen

God ledelse er viktig for oss alle. En god leder skaper og synliggjør resultater, skaper mestringsfølelse og motivasjon, og bidrar til at ansatte ser sitt bidrag i helheten. Med god ledelse får vi engasjerte kolleger, som ønsker å stå lenge i jobb og bidra med det de kan. Det er bra for hver enkelt, og det er bra for samfunnet.

Dette er den tredje gangen KLP og AFF sammen setter fokus på ledelse i kommune- og helse-Norge, med et mål om å løfte fram dyktige ledere og inspirere fremtidige lederspirer.

Nominasjonene kan sendes inn fram til 9. april. Etter nominasjonsfasen kan det være at vi kontakter aktuelle kandidater og ber dem sende oss mer informasjon, som vil bli tatt med inn i juryeringen. De tre vinnerne får deltakelse på Solstrandprogrammet Accelerate fra høsten 2023, inkludert reise og opphold, til en verdi av omtrent 250 000 kroner.

Hva kjennetegner «fremtidens ledere»? Vi ser etter ledere som er i starten av sin lederkarriere, som har et formelt lederansvar i form av personalledelse og/eller fagledelse, og som har lederegenskaper du mener gjør at kandidaten er et forbilde for andre ledere. Det er ingen aldersbegrensninger, men erfaringsmessig er personer i denne fasen av karrieren gjerne mellom 25 og 45 år.

De tre vinnerne som velges ut av juryen, får deltakelse på det anerkjente Solstrandprogrammet Accelerate, inkludert reise og opphold.

Solstrandprogrammet Accelerate gir ferdigheter, perspektiver og verktøy for å håndtere økende endringstakt og kompleksitet. Tidligere deltakere sier at programmet har gitt økt trygghet og et større repertoar i lederrollen. Programmet er på 5 uker fordelt over 14 måneder, med noe arbeid mellom samlingene. Etter programmet blir du en del av et ledernettverk. Vinnerne får dekket kursdeltagelse, reise og opphold. Alle kandidater som blir nominert, vil få anledning til å gjennomføre et faglig læringsløp i regi av AFF.

Alle de nominerte lederne vil få tilbud om å delta på et faglig utviklingsløp i regi av AFF.

Juryen i 2023 består av:

 • Gro Myking, konserndirektør kommunikasjon og marked i KLP og juryformann
 • Anders Dahl, programdirektør i AFF
 • Vibeke Os Bratlie, leder av HMS-avdelingen i KLP
 • Arne Skjelten, HR direktør i Helse Førde
 • Kandidaten må ha en jobb med pensjon i KLP.
 • Premien kan ikke byttes i kontanter eller andre premier.
 • Premien kan kun gis til personer i Norge.
 • Deltakere og mottakere av premien må være over 18 år.
 • Deling av konkurransen eller tagging av venner på sosiale medier vil ikke påvirke vinnersjansen.
 • Denne konkurransen verken sponses, støttes, administreres av eller har noen tilknytning til Facebook.
 • Ansatte i KLP kan ikke vinne.
 • Informasjonen du sender inn vil i utgangspunktet bli brukt i forbindelse med denne konkurransen, men vi vil også kontakte noen av innsenderne for å høre om deres historier kan brukes i andre sammenhenger.
 • Alle nominasjoner og informasjon som blir sendt inn vil slettes senest innen utgangen av 2023, og du kan også kontakte oss på sosmed@klp.no når som helst dersom du ønsker å trekke en nominasjon, etc.
 • Fysisk deltakelse er en helt sentral del av programmet, og for at premien skal ha verdi for vinneren. Det er derfor viktig at potensielle vinnere kan delta på de oppsatte datoene for gjennomføringen. Les mer på: https://aff.no/lederutviklingsprogrammer/solstrandprogrammet-accelerate/

  

Les gjerne også

Representanter fra KLP og Fagforbundet sammen med en av årets vinnere.
Representanter fra KLP og Fagforbundet sammen med en av årets vinnere.

Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2022

13.02.23

Fem unge ledere er plukket ut som fremtidens leder i kommune- og helse-Norge, og får delta på det anerkjente Solstrandprogrammet Accelerate. Det er KLP, AFF og Fagforbundet som står bak tildelingen.

Beste unge ledere i 2020

25.02.22

KLP, AFF og Norsk Sykepleierforbund har kåret årets beste unge ledere i Kommune- og Helse-Norge.
Her er vinnerne fra 2020.

AndersAngen

– Stor respekt for ledere i det offentlige

31.01.22

Helthjem-gründer Anders Angen fikk et nytt syn på utfordringene mange ledere i offentlig sektor møter hver dag som deltaker i Solstrandprogrammet Accelerate.
– Noen av avgjørelsene de må ta kan ha en stor samfunnsmessig betydning, og innimellom faktisk handle om liv eller helse. Det setter ting i perspektiv, sier Angen.