Utbetaling av pensjoner går som normalt

Koronasituasjonen vil ikke påvirke utbetaling av pensjoner til de som allerede har gått av, men den kan gjøre behandlingstiden noe lenger på nye pensjonssøknader.

Her finner du også informasjon om koronasituasjonen for deg som har pensjon, forsikring og/eller er bankkunde hos oss.

Korona-utbruddet og restriksjonene som er innført for å forhindre smitte har påvirket alle deler av samfunnet. Det gjelder også for oss i KLP. Mange av våre eiere og deres ansatte i kommune- og helse-Norge står nå i en svært krevende situasjon. Situasjonen påvirker også KLP, men vi gjør det vi kan for å opprettholde en så normal drift som mulig.

Aller viktigst for oss er det å sørge for at riktig pensjon blir utbetalt til riktig tid. Vi har gode systemer som gjør at vi kan jobbe hjemmefra. Så selv om de fleste saksbehandlerne nå sitter hjemme for å forhindre smittespredning, kan vi likevel behandle pensjonssaker på en god måte. Utbetaling av pensjon skal derfor gå som normalt.

Se utbetalingsdatoer for pensjon

Redusert kapasitet på kundesentere

Vi har for øyeblikket redusert kapasitet på våre kundesentere. Derfor kan det ta litt lenger tid enn vanlig før vi svarer deg på telefon og epost. Hvis det ikke er noe som haster, så er det fint om du prøver igjen senere.

Kommer det endringer fra myndighetene som vil påvirke våre eiere eller deres ansatte kommer vitilbake med mer informasjon så raskt som mulig. Følg gjerne med på våre nettsider.

sykepleiere i korridor på sykehus

Alderspensjonister kan jobbe med koronakrisen uten å tape pensjon

Regjeringen lemper med umiddelbar virkning på regler slik at pensjonerte sykepleiere og kokker er blant dem som kan jobbe uten å få pensjonen redusert.

Slik fungerer det