London

Våren er storbytid

Våren er høysesong for storbyreiser og mange lar seg friste til å ta en langhelg et varmere sted. Vi gir deg tipsene for en sikker og trygg storbyhelg enten det er Barcelona, London eller Dubai.

Tryggere med reiseforsikring

Vi ønsker at alle våre medlemmer skal være trygge når de er ute på reise. Med reiseforsikring i KLP har du en av Norges beste reiseforsikringer.

Sjekk pris og bestill

Hvem drømmer ikke om en café au lait på en parisisk fortauskafé eller en piknik i Central Park i New York når de første vårtegnene melder seg?

Storbyferie er populært, ikke minst fordi det har blitt både enklere og billigere for nordiske reisende å ta en snartur direkte til mange storbyer både i og utenfor Europa. Flyselskapene setter løpende opp flere ruter, og flybillettene tilbys til en lavere pris – særlig blant lavprisselskapene som har mange ruter fra de nordiske hovedstedene til både europeiske og transatlantiske storbydestinasjoner.

I Europa er favorittdestinasjonene Barcelona, London og Roma, og utenfor Europa er det Dubai og New York som topper listen, ifølge SOS International. Disse fem destinasjonene befinner seg alle på topp 10 over de mest populære storbydestinasjonene for nordiske reisende, og SOS International har samlet en rekke opplysninger om sikkerhet, helsevesen og annet før vårens storbyferiereiser.

Barcelona

Spania har gjennom flere år vært et av SOS Internationals absolutt største skadeland. Det skyldes at Spania er en veldig populær reisedestinasjon for nordiske reisende i sommerhalvåret, men også utenfor sommersesongen.

Spania er en veldig populær feriedestinasjon for eldre reisende som ofte foretrekker å oppholde seg under varmere himmelstrøk i høst- og vintermånedene.

Les mer om sikkerhet og trygghet på din reise i Barcelona

London

London er en favorittdestinasjon for alle nordiske reisende, og det er en storby som besøkes året rundt. Det er raskt, enkelt og billig å reise til London fra alle de nordiske hovedstedene, og mange reisende liker ofte å reise til et sted hvor de snakker det lokale språket, noe de aller fleste nordeuropeere gjør.

Storbritannia og London er ikke et typisk reisemål for eldre og familier med barn, men snarere er en destinasjon for voksne uten barn, som for eksempel tiltrekkes av kulturliv og gastronomi i en storby eller friluftsliv i resten av Storbritannia.

Les mer om sikkerhet og trygghet på din reise i London

Roma

Roma er en klassiker når det gjelder storbyreiser, og er fortsatt en av favorittene blant nordiske reisende som ønsker å tilbringe en langhelg i varmere strøk. Om våren er det normalt en del varmere der enn i de nordiske hovedstedene, og reisetiden er forholdsvis kort.

Les mer om sikkerhet og trygghet på din reise i Roma

Dubai

Dubai er en av de nyere destinasjonene som topper listene, og det skyldes at nordiske reisende, ved hjelp av en relativt kort flytur, kan tilbringe tid i varmen uansett årstid.

Les mer om sikkerhet og trygghet på din reise i Dubai

New York

I de senere år har nordiske reisende valfartet til USA – særlig fordi nye og billige flyruter har blitt tilgjengelige. Høysesongen for reiser til New York strekker seg utover hele sommerhalvåret. Høyere temperaturer på både våren og høsten lokker nordiske reisende.

Les mer om sikkerhet og trygghet på din reise i New York

Nyttige tips og artikler om forsikring

Ungdom med sneakers som har flyttet inn i leilighet
Hvilke forsikringer trenger du som student?

Er du i ferd med å flytte for deg selv? Vi gir deg noen gode råd om hvilke forsikringer du trenger når du skal flytte for deg selv.

03.07.19

- Selvsagt ønsker jeg gode betingelser

Espen Kverneland er opptatt av god, rask service og stabile priser, og han har derfor samlet alle forsikringene sine i KLP. For ham er det viktigere ha alt på et sted enn å spare noen hundrelapper her og der.

17.06.19

Motorsyklister på camping
Forsikring er viktig, men trenger du virkelig å forsikre alt du eier?

Noen forsikringer må du ha, mens andre kan du droppe. Det du kan erstatte trenger du ikke å forsikre.

17.06.19