Par på solsenger

Reiseforsikring under koronapandemien

17.02.22

Reiseforsikringen i KLP gjelder som normalt for land uten reiseråd.

Nyttige lenker

Utenriksdepartementets reiseråd

UDs Reiseklar-app gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Last ned Reiseklar fra 
App Store eller fra Google Play

FHIs regler og kart over innreisekarantene

Re-open EU

IATA Covid-19 Travel Regulations Map

Utenriksdepartementet (UD) kan fortsatt opprette reiseråd på grunn av pandemien, og vi anbefaler deg å sjekke reiseråd, innreisevilkår, karanteneregler og smittesituasjonen for området eller landet du reiser til, før avreise. Vær oppmerksom på at du kan risikere å ikke få like rask behandling som normalt, dersom uhellet er ute.

Slik gjelder reiseforsikringen 

Reiseforsikringen gjelder som normalt i henhold til vilkårene, for land uten reiseråd. 

Forsikringen er gyldig både for vaksinerte og ikke-vaksinerte, også om du skulle bli smittet av korona på reisen. 

Dersom du eller din eneste medreisende blir syk og må holde sengen på reisemålet, kan du få dekket tapte feriedager i henhold til legebekreftelse. Vi kan også dekke merutgifter ved forlenget hotellopphold, dersom du ikke kan reise hjem på grunn av påvist korona, og du har oppsøkt lege på stedet og fått bekreftelse på sykdom.

Hvis UD oppretter et reiseråd for destinasjonen din i løpet av reisen, vil reiseforsikringen gjelde for hele reisen. 

Avbestilling av reise

Reiseforsikringen dekker avbestilling av reise ved akutt sykdom eller ulykke som gjør at du ikke kan gjennomføre reisen. Dette skal bekreftes av lege.

For å avbestille en reise på grunn av korona, må du enten ha en bekreftelse på positiv PCR-test (utskrift fra Helsenorge) eller bekreftelse fra lege. Hurtigtest som du selv har tatt, er ikke tilstrekkelig dokumentasjon.

Dersom du skal besøke nærmeste familie og de er blitt uventet og akutt syke, kan forsikringen dekke avbestilling av reisen etter legeattest på den syke.

Hvis du har kjøpt en reise når det ikke forelå reiseråd på destinasjonen din og det foreligger reiseråd på avreisedato, kan du få dekket avbestillingen. Henvend deg til reiseoperatøren først for eventuell refusjon. Det er kun de utgiftene som flyselskapet eller reisearrangøren ikke plikter å refundere etter gjeldende regler, som du kan søke å få dekket.  

Forsikringen dekker ikke dette

  • Reise til sted som UD fraråder reise til (reiseråd) på avreisetidspunktet.
  • Karantene og tapte feriedager ved innreise til destinasjonen din, andre restriksjoner og utgifter i den forbindelse.
  • At du blir nektet innreise til destinasjonen din.
  • At transporten du bruker, blir forsinket som følge av stengte grenser eller andre tiltak fra utenlandske myndigheter.
  • Utgifter til tester.

Du får heller ikke dekket avbestilling av reiser på grunn av frykt for smitte, selvvalgt karantene eller innreisekarantene etter opphold i utlandet.

KLP tilbyr ikke utvidet reiseforsikring eller covid-19-forsikring.

Vær oppmerksom på at dersom du har reiseforsikring via arbeidsgiver eller kredittkort, så kan egne regler gjelde for disse forsikringene.

Reiseforsikringen gjelder som normalt i Norge

Reiseforsikringen gjelder som normalt på innenlandsreiser, og dekker avbestilling av reise på grunn av akutt sykdom som er attestert av lege.

Kontakt oss

Meld gjerne skaden eller hendelsen på Min Side, slik at vi får hjulpet deg så raskt som mulig. Har det skjedd en ulykke eller du har skadet deg alvorlig, kontakt vår alarmsentral SOS International på +47 22 96 50 46. Husk å lagre nummeret på mobilen. De vil hjelpe deg med å finne et godkjent sykehus, og gi deg den bistanden du trenger.