Par på tur i skogen

Forsikringene du trenger for en god sommer

26.06.20

En bil som står, stjålet bagasje og et svindlet kort. Ti prosent av oss rammes årlig av en reiseskade. Så hvilke forholdsregler kan og bør du ta for å sikre at du er best mulig dekket om noe skulle skje? Her får du oversikten.

Husk reiseforsikring - også på reise i Norge

Årets sommerferie blir annerledes for mange av oss. Men uansett hvor du skal, er det viktig å ha en god reiseforsikring - også for korte og lange turer her hjemme i Norge.

De beste reiseforsikringene gjelder fra du går ut døra hjemme. Sjekk at du også har gode vilkår som dekker

  • avbestilling
  • forsinkelser
  • eiendeler
  • egenandel leiebil
  • sykdom på reisen
  • hjemtransport
  • rettshjelp
  • ulykke

KLPs reiseforsikring er en av de beste i markedet. Med den kan du være trygg hver gang du forlater hjemmet ditt. Sjekk pris og kjøp reiseforsikring her

For deg som skal på bilferie

Da er det lurt å sjekke om du har veihjelp inkludert i bilforsikringen din.
Med KLP veihjelp får du hjelp langs veien dersom du har kjørt utfor, punktert eller kjørt deg fast. Har du Kasko maks-dekningen, kan du også få assistanse på hjemmeadressen din.

Min side kan du sjekke og endre forsikringene dine.

Ta med deg verdisakene fra bilen og båten

Unngå innbrudd i kjøretøyet, ta med verdisakene når du forlater det.

Bilforsikringen dekker tap av eiendeler bare inntil 10.000 kroner.
Båtforsikringen dekker løst båtutstyr og personlige eiendeler om bord med inntil 20.000 kroner. Tap av mobiltelefon, penger, verdipapirer, smykker og klokker dekkes ikke.

Har du reiseforsikring i KLP, gir den en litt bedre dekning for skade på og tap av eiendeler som du har med for personlig bruk. Her dekkes inntil 40.000 kroner per gjenstand per skadetilfelle som skyldes f.eks. tyveri, ran, skadeverk, kollisjon eller brann.
Gjenstander du mister eller legger igjen, erstattes ikke.

Skal du ha med verdifulle eiendeler som du er ekstra redd for, som for eksempel foto- eller sportsutstyr, kan det være lurt å ha verdigjenstandforsikring på disse.

Husk at du må ha egne forsikringer for campingvogn, tilhenger og båt. Se alle forsikringene våre her

Reiseforsikringen dekker reiseskader som ikke er knyttet til koronaviruset

Har du reiseforsikring i KLP kan du fra 15. juni reise til Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland med gyldig reiseforsikring.

Flere andre land har også åpnet opp for nordmenn. Dersom du velger å reise mens UDs reiseråd omfatter ditt reisemål, gjelder reiseforsikringen for alle hendelser som ikke har direkte eller indirekte sammenheng med korona.

Hold deg oppdatert på reiserådene 

Vi følger utviklingen av reiserådene og vurderer situasjonen fortløpende. Siden rådene vil bli endret etter hvert som flere land åpner for innreise, dekker vi avbestilling av reiser som har avreise 14 dager frem i tid.

Her finner du vår informasjon om avbestilling av reiser knyttet til koronaviruset.

Vi anbefaler også at du holder deg oppdatert på Folkehelseinstituttets råd og regler for karantene og smittevern for reiser både innenlands og utenlands. 

Skal du utenlands, bør du registrere kontaktopplysningene dine på Utenriksdepartementets reiseregistrering, slik at de kan kontakte deg ved en alvorlig hendelse.

Ta med ekstra kort på reise

Hvis du har mulighet, så ta gjerne med deg et ekstra kort. Da har du fortsatt tilgang på penger om hovedkortet ditt skulle bli frastjålet, ødelagt eller ikke fungerer. 

Oppbevar aldri PIN-koden sammen med kortet. 

Les flere av KLP Bankens tips for sommerferien

Når uhellet er ute

Er du uheldig og opplever skade, tap eller sykdom, meld skade til oss