Skjell og sandaler på dørmatte

Er det fritt frem å reise med vaksine og vaksinepass?

27.08.21

Har du fått vaksine og drømmer om ferie i utlandet? Da bør du være oppmerksom på dette når det gjelder reiseforsikringen din.

Det at du har fått vaksine eller vaksinepass påvirker ikke forsikringen. Det er UDs reiseråd som styrer hva reiseforsikringen dekker.

Er reiserådet opphevet, gjelder KLPs reiseforsikring som normalt i henhold til vilkårene, også for hendelser som er relatert til korona.

Reiser du til et land med reiseråd, dekker reiseforsikringen hendelser som ikke er knyttet til korona.

Utenriksdepartementet har opphevet reiserådet for land i EU, EØS, Sveits og Storbritannia. Reiserådet er også opphevet for enkelte land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. På UDs hjemmeside finner du oppdatert reiseinformasjon.

UD fraråder fremdeles alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle andre land. Reiserådet gjelder til 1. oktober og er uavhengig av karanteneplikten. Her er FHIs oversikt over karanteneregler for de ulike landene.

Et lite tips: husk å sjekke utløpsdatoen for passet ditt og få det fornyet i god tid før du drar.

Avbestilling

Har du kjøpt en reise til et land hvor det er et offisielt reiseråd, vil du kun få dekket avbestilling av reisen dersom du er syk før avreise. Dette må du få bekreftet av lege. Har landet fortsatt reiseråd ved avreise, er ikke det gyldig grunn for å få dekket avbestilling på reiseforsikringen.

Hvis du har kjøpt en reise når det ikke forelå reiseråd og det foreligger reiseråd ved avreise, kan du få dekket avbestillingen. Henvend deg til reiseoperatøren først for eventuell refusjon. Det er kun utgiftene som flyselskapet eller reisearrangøren ikke plikter å refundere etter gjeldende regler, som du kan søke å få dekket.  

Dekker hendelser som ikke er knyttet til korona i områder med reiseråd

Reiser du til et område eller land som har reiseråd, dekker reiseforsikringen hendelser som ikke er relatert til korona. Blir du for eksempel utsatt for tyveri eller skader deg, vil du få hjelp.

Vi vil råde deg til å følge med på situasjonen i det landet du skal reise til. Vær oppmerksom på at du kan risikere å ikke få like rask behandling som normalt, dersom uhellet er ute.

Meld gjerne skaden eller hendelsen på Min Side, slik at vi får hjulpet deg så raskt som mulig. Har det skjedd en ulykke eller du har skadet deg alvorlig, kontakt vår alarmsentral SOS International på +47 22 96 50 46. Husk å lagre nummeret på mobilen. De vil hjelpe deg med å finne et godkjent sykehus, og gi deg den bistanden du trenger.

Forsikringen dekker ikke dette

  • At transporten du bruker, blir forsinket som følge av stengte grenser eller andre tiltak fra utenlandske myndigheter.
  • Karanteplikt og utgifter i den forbindelse.
  • At du blir nektet innreise til destinasjonen din, eller når du skal tilbake til Norge.

Du får heller ikke dekket avbestilling av reiser på grunn av frykt for smitte, selvvalgt karantene eller innreisekarantene etter opphold i utlandet.

Reiseforsikringen gjelder som normalt i Norge

Reiseforsikringen gjelder som vanlig på innenlandsreiser. Vi dekker også avbestilling av reiser på grunn av akutt sykdom som er attestert av lege.
Dersom du ikke kan reise på grunn av pålagt karantene som følge av nærkontakt med en bekreftet smittet person, kan forsikringen dekke dette. Kommunehelsetjenesten må kunne dokumentere karantenen.

Vær oppmerksom på at dersom du har reiseforsikring via arbeidsgiver eller kredittkort, så kan egne regler gjelde for disse forsikringene.

Her kan du lese mer om hva som gjelder ved avbestilling av reiser grunnet koronaviruset.