nora boligmarkedet en stor takk

Avbestilling av reiser grunnet koronaviruset

27.08.21

KLPs reiseforsikring dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser, men gjelder som normalt når du er på reise i Norge. Vi dekker avbestilling av utenlandsreiser der Utenriksdepartementets reiseråd gjelder, og du kjøpte reisen på et tidspunkt da reiserådet var opphevet.  

Hvis du velger å kjøpe en reise i perioden Utenriksdepartementet (UD) fraråder å reise, dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reisen.

Utenriksdepartementet har opphevet reiserådet for land i EU, EØS, Sveits og Storbritannia. Reiserådet er også opphevet for enkelte land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. På UDs hjemmeside finner du oppdatert reiseinformasjon.

UD fraråder fremdeles alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle andre land. Reiserådet gjelder til 1. oktober og er uavhengig av karanteneplikten. Her er FHIs oversikt over karanteneregler for de ulike landene.

Avbestilling
Du kan få dekket avbestilling av reisen din, hvis det er et reiseråd på det tidspunktet du skal reise og du kjøpte reisen på et tidspunkt da reiserådet var opphevet. Reiser du til et land som har reiseråd, vil du ikke ha dekning for hendelser som er relatert til korona. 

Er reiserådet opphevet, vil reiseforsikringen dekke hendelser som normalt i henhold til vilkårene, også hendelser som er relatert til korona. 

Dette dekkes ikke av reiseforsikringen
Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser eller erstatter avlyste arrangementer. Den vanligste årsaken til avbestilling av reise er sykdom og ulykke. Hvis du for eksempel blir syk med covid-19, så dekker forsikringen avbestilling som følge av sykdom. Henvend deg til reiseoperatøren, overnattingsstedet eller arrangøren av arrangementet for eventuell refusjon.

Hvis du velger å kjøpe en reise i perioden UD fraråder å reise, dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reisen dersom reiserådet fortsatt gjelder ved avreisedato.

Dersom du velger å reise mens UDs reiseråd omfatter ditt reisemål, er du ikke forsikret for hendelser som er relatert til korona. Dette kan for eksempel være karantene grunnet mistanke om smitte, innstilte transportavganger, sykehusinnleggelse med påvist smitte. Du er uansett dekket for hendelser som ikke er knyttet til korona.

Skulle det oppstå annen sykdom mens du er på reisen, og du ikke blir tilbudt behandling i landet du er i grunnet smittevern, vil ikke forsikringen dekke at du skal komme deg hjem for å få behandling i Norge.

Refusjon i bonuspoeng, verdikuponger, cashpoints eller ombooking
Alle typer reiseoperatører, hoteller og overnattingsteder kan tilby refusjon i form av cashpoints, bonuspoeng, verdikupong (voucher) eller ombooking. Dersom du takker nei til en slik refusjon, takker du nei til erstatning for den avbestilte reisen eller overnattingen, og du vil heller ikke få det dekket av reiseforsikringen.

Om du skal reise
Vi anbefaler at du holder deg oppdatert på hvilke land som har reiseråd. Det er også viktig at du holder deg oppdatert på hvilke smittevernregler som er i det landet du skal til. Vær oppmerksom på at du kan bli pålagt karantene ved hjemkomst.

Et tips før du drar: husk å sjekke utløpsdatoen for passet ditt og få det fornyet i god tid.

Karantene/syk på reise
Vi dekker avbestilling av innenlandsreiser, hvis du er satt i karantene av helsemyndighetene. 

Vi erstatter ikke karantene som er pålagt av arbeidsgiver.

Hvis du blir syk eller har akutt behov for hjelp på reise, ring vår alarmsentral SOS International på +47 22 96 50 46. 

Unngå å få skademeldingen i retur, legg ved dokumentasjon
Når du melder tap på reiseforsikringen hos oss, ber vi om dokumentasjon på refunderte utgifter eller avslag på dette. Dersom du ikke har vært i kontakt med reiseoperatøren eller overnattingsstedet først, og mangler slik dokumentasjon, vil du dessverre få sendt reisesaken i retur og saken din vil ta lengre tid å behandle.

Kontakt oss 

Her kan du melde tap på reiseforsikringen din.

Har du spørsmål, kontakt oss sikkert via disse kontaktskjemaene. 

Person     Virksomhet

Her finner virksomheter og kommuner svar på hva eiendoms- og personalforsikringene dekker i forbindelse med koronapandemien.