nora boligmarkedet en stor takk

Avbestilling av reiser grunnet koronaviruset

02.03.21

KLPs reiseforsikring dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser. Vi dekker heller ikke avbestilling av utenlandsreiser så lenge Utenriksdepartementets (UD) globale reiseråd gjelder. 

Utenriksdepartementet fraråder ikke reiser innenlands, og vi dekker derfor ikke avbestilling av innenlandsreiser eller erstatter avlyste arrangementer. Henvend deg til flyselskapet for eventuell refusjon, hvis innenlandsflygningen din blir innstilt.

Avbestilling grunnet koronaviruset dekkes hvis det er reiseråd på destinasjonen på avreisetidspunktet. Er det ikke reiseråd, er det vanlige hendelser som akutt sykdom som dekkes. Reiseforsikringen gjelder uansett for alle hendelser som ikke har direkte eller indirekte sammenheng med korona.

Hvis du velger å kjøpe en reise i perioden UD fraråder å reise, dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reisen, dersom reiserådet fortsatt gjelder ved avreisedato.

Avbestilling 

Utenriksdepartementet (UD) fraråder alle utenlandsreiser, med unntak av enkelte land og områder. Reiserådet gjelder til 15. april. FHI har en oversikt over hvilke land dette gjelder som du kan se her.

Du kan få dekket avbestilling av reisen din, så fremt det er et reiseråd på det tidspunktet du skal reise. Reiser du til et land som er definert som rødt, vil du ikke ha dekning for hendelser som er relatert til korona. Er reiserådet opphevet, vil reiseforsikringen dekke alle ordinære hendelser, også hendelser som er relatert til korona.

Om du skal reise

Vi anbefaler at du holder deg oppdatert på hvilke land som har reiseråd. Det er også viktig at du holder deg oppdatert på hvilke smittevernregler som er i det landet du skal til. Reiser du til et land som har et reiseråd, vil forsikringen gjelde som normalt for hendelser som ikke er relatert til korona. Vær oppmerksom på at du kan bli pålagt karantene ved hjemkomst.

Dette dekkes ikke av reiseforsikringen

Hvis du velger å kjøpe en reise i perioden UD fraråder å reise, dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reisen dersom reiserådet fortsatt gjelder ved avreisedato.

Utenriksdepartementet fraråder ikke reiser innenlands, og vi dekker derfor ikke avbestilling av innenlandsreiser eller erstatter avlyste arrangementer. Den vanligste årsaken til avbestilling av reise, er sykdom og ulykke. Hvis du for eksempel blir syk med Covid-19, så dekker forsikringen avbestilling som følge av sykdom.
Henvend deg til flyselskapet for eventuell refusjon, hvis innenlandsflygningen din blir innstilt.

Dersom du velger å reise mens UDs reiseråd omfatter ditt reisemål, er du ikke forsikret for hendelser som er relatert til korona. Dette kan for eksempel være karantene grunnet mistanke om smitte, innstilte transportavganger, sykehusinnleggelse med påvist smitte.

Dersom det skulle oppstå annen sykdom mens du er på reisen, og du ikke blir tilbudt behandling i landet du er i grunnet smittevern, vil ikke forsikringen dekke at du skal komme deg hjem for å få behandling i Norge.

Du vil fortsatt være forsikret for alle hendelser som ikke er direkte eller indirekte påvirket av korona-situasjonen.

Karantene/syk på reise

Vi dekker avbestilling av innenlandsreiser, hvis du er satt i karantene av helsemyndighetene. 

Vi erstatter ikke karantene som er pålagt av arbeidsgiver.

Hvis du blir syk eller har akutt behov for hjelp på reise, ring vår alarmsentral SOS International på +47 22 96 50 46. 

Unngå å få skademeldingen i retur, legg ved dokumentasjon

Når du melder tap på reiseforsikringen hos oss, ber vi om dokumentasjon på refunderte utgifter eller avslag på dette. Dersom du ikke har vært i kontakt med reiseoperatøren eller overnattingsstedet først, og mangler slik dokumentasjon, vil du dessverre få sendt reisesaken i retur og saken din vil ta lengre tid å behandle.

Kontakt oss 

Her kan du melde tap på reiseforsikringen din.

Har du spørsmål, kontakt oss sikkert via disse kontaktskjemaene. 

Person     Virksomhet

Husk at du alltid kan benytte nettløsningene våre for å kjøpe og endre forsikringer eller melde skade. Logg inn på Min side eller Kundeside her

Her finner virksomheter og kommuner svar på hva eiendoms- og personalforsikringene dekker i forbindelse med koronapandemien.