ASVO-bedrift roser kundeoppfølgingen

Skrevet av: Peder Ullevold | 28.05.19

- Vi har et utrolig godt kundeforhold til KLP. Det er alltid god oppfølging og vi får alltid raskt svar, sier daglig leder Petter Dahl i Varanger ASVO.

Varanger ASVO jobber med dette:

 • Brenselsproduksjon og - salg
 • Tekstilproduksjon; strikk, tilskjæring og sammensøm
 • Jobb- frukt
 • Lasergravering og merketrykk
 • Matteproduksjon
 • Pizzabaking- og levering
 • Dokumentmakulering
 • Rydding av Vadsø by
 • Utleie av service og bestikk
 • Hjelpemidler
 • Tundra Bowling

Varanger ASVO er et offentlig etablert arbeidssamvirketiltak, eid av Vadsø kommune. Bedriften har som mål å gi mennesker som har en kortvarig eller langvarig begrensning i sine jobbvalg muligheter til å leve et aktivt yrkesliv.

Bygninger, biler og ikke minst de ansatte er noe av det bedriften har forsikret i KLP Skadeforsikring. Bedriften har vært kunde siden 2008 og har også innskuddspensjonsordningen sin i KLP.

- Det er et veldig ryddig kundeforhold med KLP, og vi får også gode innspill hvis det er noen spesielle problemstillinger vi ønsker å diskutere, sier ASVO-sjefen og legger til at han har det samme inntrykket blant øvrige ASVO-bedrifter i Finnmark.

Vi får god informasjon. Kundeside fungerer bra. Vi får raske svar hvis vi for eksempel skal gjøre endringer på en forsikring, har kjøpt en bil eller lignende.

Petter Dahl, daglig leder Varanger ASVO

Bryr seg om byen sin

Varanger ASVO har totalt 55 ansatte fordelt på ansatte og tiltaksplasser. Bedriften har i dag et tilbud innenfor arbeidsforberedende trening og varig tilrettelagt arbeid, samt et tilbud til ungdommer som ønsker arbeidsutprøving.

- Vi tar blant annet inn ungdommer som får verdifull arbeidserfaring hos oss, enten som vaktmestere eller ved at de jobber på kjøkkenet, sier Petter Dahl.

Attføringsarbeidet er det mest sentrale arbeidet i virksomheten. Bedriften jobber blant annet med dokumentmakulering, rydding av Vadsø by, tekstilproduksjon, pizzabaking, jobbfrukt og vedutsalg.

- Vi har veldig mange jobber for Vadsø kommune og jobber for slagordet "Jeg bryr meg om byen min". Det handler om å få på uniformen og være stolt av jobben vi gjør, sier Dahl entusiastisk.

- Vi kaller oss Team Tundra. Tundranavnet og Tundralogoen har etterhvert blitt et begrep og våre kunder vet at Tundraprodukter representerer kvalitet.

Ga bowlinganlegg som gave

Varanger ASVO har en solid økonomi. I 2017 fikk bedriften flere millioner i overskudd. Da bestemte styret i selskapet at de skulle gi en del av overskuddet til bygging av et bowlinganlegg, til glede for hele Vadsøs befolkning.

- Vi hadde hallen klar og bygde et bowlinganlegg for overskuddet for å gi noe tilbake til Vadsøs befolkning. Det var veldig kult og har blitt veldig godt mottatt, avslutter Petter Dahl.

Interessante artikler

Norske bedrifter er fortsatt mest fornøyd med KLP

KLP har fortsatt de mest fornøyde bedriftskundene på skadeforsikring, med godt forsprang. Kundelojaliteten øker, og mer enn åtte av ti kunder vil anbefale KLP.

03.07.19

Raskt oppgjør sikret sommersesongen

- Beklager, men jeg kommer ikke på noe KLP kunne gjort bedre, sier reiselivsgründeren Ola i Lofoten som mistet rorbu i brann.

17.06.19