Skyggen av en familie på fire kastes inn i en garasje

Slik hjelper KLP Banken deg gjennom koronakrisen

Koronasituasjonen har ført til store endringer for mange på kort tid. Vi vet at flere er bekymret, og at mange er redd for egen privatøkonomi. Vi skal hjelpe dere så godt vi kan. 

- Vi er inne i en spesiell situasjon, og tiden vi beveger oss inn i er ukjent for oss alle. Allerede har korona-viruset medført en dramatisk inngripen i verdenssamfunnet, som også vil påvirke folks personlige økonomi. Som en del av vårt samfunnsansvar ønsker vi å gjøre det vi kan for å redusere konsekvensene av korona-viruset, sier leder for personmarkedet, Jorunn Ygre Storjohann.

Du kan søke om avdragsfrihet

Har du fått inntekten din betydelig redusert, anbefaler vi deg å søke om avdragsfrihet på boliglånet. Det betyr at du i en periode ikke betaler avdrag på lånet, men i stedet kun betaler lånerenter og månedsgebyr. Du kan søke om inntil seks måneder med avdragsfrihet.

Priseksempel ved seks måneders avdragsfrihet: 
Ved et lån på 1.500.000 kroner med 2,60 prosent nominell rente og 25 års nedbetalingstid, vil den totale rentekostnaden øke med omtrent 19.700 kroner (inkludert månedsgebyr) - når man velger avdragsfrihet i 6 måneder. 

Vi har satt ned rentene våre 

KLP Banken har besluttet å senke boliglånsrentene med inntil 0,40 prosentpoeng, etter at Norges Bank senket styringsrenten 7. mai. 

De nye rentene gjelder fra 11. mai for nye kunder. For eksisterende kunder gjelder de nye boliglånsrentene fra 27. mai. Har du boliglån hos oss har du fått varsel om renteendringen i nettbanken din.  

Se oppdaterte priser i prislisten

Forleng nedbetalingstiden 

Kunder kan i tillegg søke om å forlenge nedbetalingstiden for lånet. For de av våre medlemmer som ønsker forutsigbarhet i låneutgiftene, tilbyr vi også konkurransedyktig fastrentelån.

Til slutt ønsker vi å oppfordre til å støtte opp for dugnaden, og ta vare på dine nærmeste, slik at vi reduserer risikoen for videre spredning av viruset. 

Spørsmål og svar

Avdragsfrihet betyr at du i en periode ikke betaler ned på lånet (avdrag), men kun betaler lånerenter og månedsgebyr. 

Når du har fått innvilget avdragsfrihet, vil du kunne se oppdatert nedbetalingsplan i nettbanken. Der ser du hvor mye du skal betale i renter og gebyrer i månedene fremover. Vi minner om at den totale rentekostnaden øker ved å endre til avdragsfrihet i en periode. 

Slik søker du
Send inn søknad ved å logge inn i nettbanken og velg "Søk om avdragsfrihet" i menyen. Legg igjen en kommentar at du søker om avdragsfrihet på grunn av korona-situasjonen. 

Logg inn i nettbanken

Priseksempel ved seks måneders avdragsfrihet: 

Ved et lån på 1.500.000 kroner med 2,60 prosent nominell rente og 25 års nedbetalingstid, vil den totale rentekostnaden øke med omtrent 19.700 kroner (inkludert månedsgebyr) - når man velger avdragsfrihet i 6 måneder. 

Vi skal gjøre det vi kan for å hjelpe kundene våre gjennom denne situasjonen. Hvis du ikke ser at endene klarer å møtes, ønsker vi at du kontakter oss i nettbanken, så vurderer vi hvilke muligheter som finnes for deg. 

Ja, det er et gebyr på 250 kroner per lån for å endre til avdragsfrihet. Vær oppmerksom på at du fortsatt må betale lånerente og månedsgebyr. Husk også at den totale rentekostnaden din vil bli høyere hvis du bruker lenger tid på å nedbetale lånet.

Priseksempel: 

Ved et lån på 1.500.000 kroner med 2,60 prosent nominell rente og 25 års nedbetalingstid, vil den totale rentekostnaden øke med omtrent 19.700 kroner (inkludert månedsgebyr) - når man velger avdragsfrihet i 6 måneder. 

Du kan for eksempel søke om avdragsfrihet i inntil seks måneder. Send oss en melding i nettbanken hvis du ønsker det. Husk at selv om avdragene ikke betales, må du fortsatt betale renter og månedsgebyr. 

Alternativt kan du søke om å forlenge nedbetalingstiden for lånet ditt. Dette gjør du også ved å sende oss en melding i nettbanken. 

Vi minner om at en utsettelse av avdragsbetalinger eller en forlengelse av lånets nedbetalingstid vil føre til at lånets totale rentekostnader vil øke. 

Priseksempel: 
Ved et lån på 1.500.000 kroner med 2,60 prosent nominell rente og 25 års nedbetalingstid, vil den totale rentekostnaden øke med omtrent 19.700 kroner (inkludert månedsgebyr) når det er valgt avdragsfrihet i 6 måneder.