En liten hund som står i døren på en campingvogn

Tilleggslån

Har du nok sikkerhet ledig i boligen din kan du søke om tilleggslån til å kjøpe for eksempel bil, campingvogn, båt eller lignende. 

  • Bedre effektiv rente enn for eksempel ved vanlig billån
  • Alle lånene dine på ett sted
Søk om tilleggslån

Dette er tilleggslån

Du kan søke om tilleggslån til kjøp av for eksempel bil, båt, campingvogn eller lignende. Tilleggslån med pant i boligen gir en lavere rente enn ved for eksempel et ordinært billån gjennom bilforhandler.

Vi anbefaler at du velger nedbetalingstid som tilsvarer verditapet til det du søker lån om. For bil er det normalt 5-7 år. 

Har du planer om å kjøpe ny bolig i nærmeste fremtid?

Tilleggslån kan påvirke om du kan få mellomfinansiering og lån til ny bolig. Grunnen til det er at tilleggslån øker belåningsgraden på boligen din, og du binder egenkapitalen. 

Nyttig å vite om tilleggslån

Du må ha: 

  • nok ledig sikkerhet i boligen
  • boliglån hos oss fra før

Lånet du har i dag kan ikke overstige 85 prosent av boligens markedsverdi.

Eksempel: Hvis du har boliglån på 1.700.000 kroner i dag, og boligen har en markedsverdi på 2.300.000 kroner, har du nok sikkerhet til å søke om 255.000 kroner ekstra for å kjøpe bil. 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Hvis du har valgt boliglån med flytende rente, har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du vil, uten ekstra kostnader. Det gjør du i nettbanken ved å velge Meny og Ekstraordinær nedbetaling

Når du betaler inn ekstra, blir månedsbeløpet det samme som før mens nedbetalingstiden blir kortere. Hvis du ønsker å beholde nedbetalingstiden og få et lavere månedsbeløp, kan du sende oss en melding i nettbanken etter at du har betalt inn ekstra på lånet.

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 3,55 prosent. Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 3,70 prosent. 

Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten. 

Se prisliste

Vil du vite mer om billån med pant i bolig?

Les mer om billån med pant i bolig

Nyttige tips og råd

Bil på strandbanke ved sjøen

Tips når du skal kjøpe din første bil

09.09.22

Har du planer om å kjøpe din aller første bil? Da er det lurt å lese våre beste tips om hva du bør sjekke på en bruktbil, om hvilken forsikring du bør velge og hva bilbonus er. 

Bil på sommervei i landlige omgivelser

10 tips som gjør bilen din trygg

09.09.22

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet ti gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

KLP_Profilbilde_GenerasjonsArbeid_GettyImages-683733173

For deg som har boliglån hos oss

19.09.22

Ønsker du å gjøre endringer på lånet ditt som å endre forfallsdato eller belastningskonto, søke om avdragsfrihet eller å betale inn ekstra? Det gjør du enkelt i nett- og mobilbanken.