The visitor hut, covered in wind swept snow, at the top of Mount Storsteinen in Tromso, Norway

Lån til hytte og fritidsbolig

Har du et hyttelån i dag som du ønsker å flytte til oss? Eller kanskje du drømmer om å kjøpe deg fritidsbolig ved sjøen eller på fjellet? Vi hjelper deg med å realisere hyttedrømmen. 

  • Fungerer på samme måte som et vanlig boliglån
  • Det er mulig å låne opp til 75 prosent av fritidsboligens verdi

Nyttig å vite om lån til hytte og fritidsbolig

Hos oss kan du bare ta opp lån sammen med ektefelle, samboer eller partner. Eksempelvis kan ikke søsken eller venner søke om lån sammen. 

Vi tilbyr kun lån med sikkerhet i fritidsbolig i Norge. Har du derimot mulighet til å ta opp lånet med sikkerhet i din bolig i Norge kan du søke om det. Du kan i utgangspunktet låne opp til 75 prosent av boligens verdi. Er du medlem kan du låne opp til 85 prosent - vi gjør da en ekstra vurdering av sikkerhet og betjeningsevne. 

Det er mulig å ha hele eller deler av lånet til fritidsbolig med pant i boligen din. Dette forutsetter at det er rom for det med tanke på eksisterende lån du eventuelt har med pant i boligen. 

Når du skal kjøpe fritidsbolig kan du låne opp til 75 prosent av eiendommens verdi. Det betyr at du trenger minst 25 prosent egenkapital. 

Prisliste

Full oversikt over våre priser, renter og gebyrer finner du i vår prisliste.

Prisliste

Det er flere måter å søke om lån til hytte eller fritidsbolig

Flytt lånet til oss

Du kan raskt og enkelt flytte hyttelånet du har i en annen bank til oss ved å søke om å flytte lånet til oss. 

Les mer om å flytte lånet til oss

Søk om å flytte lånet

Lån på bolig

Hvis du har nedbetalt boliglånet ditt, eller har lav belåning, kan du ta pant i boligen for å finansiere fritidsboligen.

Les mer om boliglån

Søk om boliglån

Kjøpe hytte

Skal du kjøpe hytte eller fritidsbolig, og ikke ønsker lånet med sikkerhet i boligen din, trenger du et finansieringsbevis. 

Les mer om finansieringsbevis

Søk om finansieringsbevis