Utsikt over Ålesund

For deg som har boliglån hos oss

Ønsker du å søke om avdragsfrihet, betale inn ekstra på lånet ditt eller binde renten? Her finner du nyttig informasjon om hvordan du går frem for å gjøre endringer på boliglånet ditt.

Avdragsfrihet

Du kan søke om avdragsfrihet. Send en melding i nettbanken og oppgi hvor lenge du ønsker avdragsfrihet. Du kan søke om opp til 5 år, og lånet du har på boligen/fritidsboligen må ligge innenfor 60 prosent av markedsverdien markedsverdien er det antatte beløpet boligen din ville blitt solgt for i dagens marked.

Logg inn i nettbanken

Har du lån, trenger du livsforsikring  

Deler du gjeld med noen eller har familie, er det lurt å ha livsforsikring (dødsfall). Du kan ikke erstattes. Men inntekten din kan. En livsforsikring gir familien din et engangsbeløp hvis du dør av sykdom eller ulykke, og de unngår å måtte flytte selv om én inntekt blir borte. 

Beregn pris og bestill her

Gjør endringer på lånet selv

Dersom du har valgt boliglån med flytende rente har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du måtte ønske det, uten ekstra kostnader. Dette gjør du i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betal ekstra inn på lånet". 

Du kan endre kontoen lånet ditt trekkes fra i nettbanken. Velg "Meny" og "Endre forfallsdato og belastningskonto" for å gjøre de endringene du ønsker. 

Du kan endre datoen lånet ditt trekkes i nettbanken. Velg "Meny" og "Endre forfallsdato og belastningskonto" for å gjøre de endringene du ønsker.

Har du boliglån med flytende rente kan du innfri lånet selv. Send en melding i nettbanken eller kontakt kundesenteret vårt på telefon 55 54 85 00 og få nøyaktig beløp for datoen du ønsker å innfri lånet.

Ønsker du å innfri et fastrentelån? Kontakt kundesenteret vårt på telefon 55 54 85 00, og få en beregning på overkurs eller underkurs.

Slik finner du informasjon om lånet

Du finner nedbetalingsplanen i nettbanken ved å trykke på lånet ditt og velg "Nedbetalingsplan".

Logg inn i nettbanken

Du finner årsoppgaven i postkassen i nettbanken.

Logg inn i nettbanken

Du finner renten i nettbanken ved å velge "Meny" og "Rente på lånet".

Logg inn i nettbanken

Du finner informasjon om hvilken rente du har, hva saldo på lånet er og mer under "Detaljer" i nettbanken. 

Logg inn i nettbanken

Øke eksisterende boliglån

Du kan søke om å øke boliglånet ditt. Da ser vi på markedsverdien på boligen og betjeningsevnen din. 

  • Du kan maksimalt låne opp til 85 prosent av boligens markedsverdi.

Send inn søknad om å øke boliglånet

Tilleggslån 

Har du boliglån hos oss i dag og ønsker et tilleggslån, til for eksempel bilkjøp eller oppussing? Da fyller du ut søknad om boliglån.

Send inn søknad om boliglån

Fast boliglånsrente

Har du tenkt på hvordan en økning av lånerenten påvirker økonomien din? Hvis ikke økonomien din tåler det, kan fast rente være et alternativ. 

Slik går du frem for å binde renten

Verdt å vite

Hvit port i marka

Dette gjør du med boliglånet ved samlivsbrudd

28.10.21

Ved samlivsbrudd og skilsmisse er et av de vanligste spørsmålene vi får “hva gjør vi med boligen og boliglånet?”. De to vanligste løsningene forklarer vi her. 

Familiebilde av to stolte mammer med sitt barn

Forsikringer for deg som har boliglån

20.07.21

Har du kjøpt bolig og deler gjeld med noen, eller har du familie? Da vil person-forsikringer sikre deg og familien din en stabil økonomi, dersom uhellet skulle være ute, du blir alvorlig syk eller faller fra. Du trenger også å forsikre hus og innbo. 

To jentehender som fletter blomster og lager dekorasjoner

Sett sparing på agendaen!

30.09.21

Du kan spare på kort og lang sikt, både fast og mer tilfeldig. Det viktigste er at du sparer så du har noe i bakhånd. Slik kommer du i gang!