Unge mennesker som ser ut av vinduet

Boliglån Ung

Boliglån Ung er lånet for deg under 35 år og som har jobb med pensjon i KLP.

 • Medlemsrente fra 2,40 prosent 
 • Lån opp til 85 prosent av boligens verdi
 • Har du BSU-konto hos oss spanderer vi etableringsgebyret
 • Med ekstra sikkerhet kan du låne hele kjøpesummen

Skal du kjøpe ny bolig? Da må du søke om finansieringsbevis

Søk om Boliglån Ung

Grønt hjerte malt på en murvegg

Vi spanderer etableringsgebyret

Har du BSU-kontoen din hos oss, spanderer vi etableringsgebyret for boliglån når du kjøper ny bolig, eller flytter boliglånet ditt til oss. 

Legg inn en kommentar i søknaden om at du har BSU-kontoen din hos oss, så ordner vi resten.

Har du ikke BSU-konto hos oss i dag? Slik åpner du og flytter BSU-konto

Nyttig å vite om boliglån

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten 2,50 prosent. Hvis du kvalifiserer til grønt boliglån er renten 2,40 prosent.  

Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 2,85 prosent (med grønt boliglån). Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten.

Har du BSU-kontoen din hos oss spanderer vi etableringsgebyret for boliglån når du kjøper ny bolig eller flytter boliglånet ditt til oss. Legg inn en kommentar om at du har BSU-konto hos oss i søknaden.

Prisene forutsetter at du får lønnen din inn på konto hos oss. 

Gå til prisliste

Les mer om grønt boliglån

 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene:

 • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
 • Betalingsevnen din
 • Livssituasjonen din
 • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Du kan bruke BSU som deler av egenkapitalkravet, uten å måtte avslutte kontoen. Det betyr at du kan fortsette å spare på BSU-kontoen, hvis du ikke allerede har fylt den opp.

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis.

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån.

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden.

Vi tilbyr ulike typer boliglån, blant annet fleksilån og fastrentelån. Hvis du ønsker et tilbud fra oss, sender du inn en uforpliktende søknad om boliglån.

Finn lånet og søknaden som passer for deg

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Har du fått avtaledokumenter som skal signeres? Da kan du signere disse elektronisk med BankID. 

Gå til elektronisk signering

Ungdom i ny bolig

Gode råd til førstegangskjøpere

Alle husker første gang man kjøpte bolig. Forventninger og usikkerhet. Har vi råd til dette? Hvordan skal det gå? Tenk å få sitt eget hjem! Det er dette vi har drømt om! Det kommer til å gå bra, og du kommer til å bli glad. Bare les våre tips og råd før du kaster deg ut i budrunden, det lønner seg. Lykke til.

Få noen gode råd

To jenter som blåser ballonger, en hvit og en rosa

Er du under 34 år?

Da lønner det seg å spare i BSU. Det er den beste måten å spare til egenkapital. 

Les mer om BSU

Barn med byggeklosser i barnehage

Ung og nyutdannet? Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

Det er fullt mulig å kjøpe din første bolig helt selv, selv om du ikke har vunnet i lotto eller har foreldre som kan hjelpe til. 

Her er eksperttipsene!

Ofte stilte spørsmål

Hvis du har realkausjonist vil du få to lån hos oss, der det ene er med sikkerhet i boligen din og det andre er med sikkerhet i boligen til realkausjonisten. Du får vår beste rente (Boliglån Ung Medlem) på lånet som er med sikkerhet i boligen din. Det er også dette lånet som er størst (opptil 85 prosent av boligens verdi). Du får vår beste medlemsrente (Boliglån Medlem) på lånet med sikkerhet i boligen til realkausjonisten. Renten kommer an på lånets totale størrelse. Du finner oversikt over våre rentesatser i prislisten.

Når du skal kjøpe bolig kan det være kjekt å vite litt om forskjellen på ulike typer eierformer. Både enebolig, tomannsbolig, rekkehus, leilighet og fritidsbolig kan ha eierformen selveier, andel eller aksje. 

Selveier tilsier at du eier hele boligen selv. Du står fritt til å leie ut, kjøpe eller selge boligen. Før du kjøper en selveier bolig bør du innhente informasjon om fellesutgiftene og hva disse inkluderer. Be om å få årsberetningen med budsjett for inneværende år, regnskap, husordningsregler og vedtektene for sameiet. Dette er informasjon du finner i salgsoppgaven dersom kjøpet skjer gjennom eiendomsmegler. 

Ved å kjøpe andel i borettslag blir du andelseier med et tilknyttet bankinnskudd, og får enerett til å bruke boligen. Borettslaget eier tomten og eiendommen. Før du kjøper en andelsbolig er det viktig å sette seg inn inn i borettslagets økonomi, husordningsregler og vedtekter. Be om å få årsberetning med regnskap og budsjett for inneværende år. Kanskje det er planlagte prosjekter på gang som vil påvirke fellesgjelden fremover. Dette er nyttig informasjon å ta med seg inn i vurderingen ved kjøp av andelsbolig. Andel fellesgjeld betjenes månedlig gjennom husleien du betaler. 

Aksjebolig er en eierform som er ganske lik andel i borettslag. I stedet for at du kjøper en andel, kjøper du en aksje som gir deg bruksrett til en bestemt bolig. Du blir medeier i boligaksjelaget og får medbestemmelsesrett sammen med de andre medeierne. Det kan også være fellesgjeld knyttet til en aksjebolig. 

Nei. Du får kun Boliglån Ung Medlem rente på det lånet som er med sikkerhet i boligen du selv bor i. Hvis du har sekundærbolig vil du få vanlig medlemsrente på dette lånet. Du finner oversikt over våre renter og priser i prislisten.

Du kan ha opptil 30 års nedbetalingstid på lånet.

Hos oss kan du bare ta opp lån sammen med ektefelle, samboer eller partner. Eksempelvis kan ikke søsken eller venner ta opp lån sammen. 

Hvis dere er to og begge er medlem i KLP, er det alderen til den yngste av dere som gjelder for å få fordelene for Boliglån Ung Medlem. 

Startlån er noe du kan søke om dersom du har problemer med å komme deg inn på boligmarkedet. Husbanken låner ut penger til kommunene, som igjen låner ut til personer som skal etablere deg i egen bolig. Startlån gis som hovedregel i tillegg til lån i banken. Det vil si at lånetaker låner et beløp i egen bank, og får låne resten i kommunen. 

Unge i etableringsfasen som mangler egenkapital, er som regler ikke i målgruppen for startlån. Vi anbefaler at du tar kontakt med kommunen for å sjekke om du er i målgruppen for å få startlån. 

Du kan låne opp til 85 prosent av boligens markedsverdi. Det betyr at du må ha minst 15 prosent egenkapital. Jo mer du har i egenkapital, jo mindre trenger du å låne. Det er derfor lurt å spare. Med en BSU-konto får du den beste sparerenten, og du får inntil 5000 kroner i skattefradrag. 

Du kan bruke BSU som deler av egenkapitalkravet, uten å måtte avslutte kontoen. Det betyr at du kan fortsette å spare på BSU-kontoen, hvis du ikke allerede har fylt den opp.

Om du ønsker å kjøpe bolig før du har klart å spare opp nok til egenkapital, kan du be foreldrene dine om å være realkausjonist. Det betyr at foreldrene dine kan garantere for lånet ditt gjennom å la banken få sikkerhet i deres bolig, for det beløpet du mangler i egenkapital. 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

 • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
 • Betalingsevnen din 
 • Livssituasjonen din 
 • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Det vil si at foreldrene dine garanterer for lånet ditt ved å la banken ta sikkerhet i egen bolig. Hvis du ikke klarer å betjene lånet, må kausjonisten betale. Dersom ingen av dere klarer å betjene lånet kan det føre til at realkausjonisten må selge huset for å betale inn det som er utlånt. 

Vennligst vent ...
Dette tar visst tid ...
Feil Feil

Kan ikke vise innholdet. Du kan prøve å laste denne siden på nytt.

Har du boliglån i KLP i dag?

Ønsker du å gjøre endringer på boliglånet ditt? For eksempel søke avdragsfrihet, endre nedbetalingstid eller betale inn ekstra. Her finner du nyttig informasjon om endring og nedbetaling av boliglånet. 

Nyttig informasjon

Interessante artikler

Ragnhild-Facebook
Ragnhild Frost (21) Foto: Privat

- Jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle gjøre

Ambulansemedarbeider Ragnhild Frost er den eneste i vennegjengen som har kommet inn på boligmarkedet. Hun har boliglånet i KLP, og er imponert over oppfølgingen fra banken gjennom kjøpsprosessen.

04.06.19

Toppen og takmønet av en enebolig

8 tips til deg som vil inn på boligmarkedet!

Visste du at seks av ti voksne under 24 år eier egen bolig i Norge. Og halvparten av dem har ifølge SSB fått hjelp av foreldrene sine, enten det er forskudd på arv, gave, lån eller som kausjonister. Om du ikke er en av dem, er det likevel ikke umulig å komme seg inn i boligmarkedet.

04.06.19

Yvonne Lid-Hjelle

– Har ikke angret ett sekund på at jeg byttet bank

Yvonne Lid-Hjelle (35) har vært kunde i KLP Banken i over ett år. Det er hun meget godt fornøyd med, og angrer på at hun ikke har byttet bank tidligere.

13.08.19

Vi tilbyr også disse bankproduktene

Bankkort

Bankkortet er gebyrfritt i bruk og egner seg til daglige innkjøp og kontantuttak i butikk eller minibank.

BSU-konto

BSU er den beste sparemåten for deg som er under 34 år. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året, og opptil 300.000 kroner totalt.

Brukskonto

Kontoen er gebyrfri og du kan bestille bankkort tilknyttet kontoen.