Bil parkert i høstmiljø med presenning over

Billån med pant i bolig

Tenker du på å kjøpe ny bil? Ofte kan det lønne seg å søke om et tilleggslån til kjøp av bil med pant i boligen din, fremfor å ta opp et separat billån gjennom bilforhandler. 

  • Bedre effektiv rente enn for vanlig billån
  • Betal ekstra avdrag på lånet når du vil
Søk om lån

Du må ha rom for å låne opp på boligen

For å kunne kjøpe bil med pant i boligen din er det en forutsetning at du har nok sikkerhet til dette, og at du har boliglånet hos oss. Det er mulig å låne opp til 75 prosent av boligens verdi. Hvis du har fleksilån kan du låne opp til 60 prosent av boligens verdi. 

Husk å legg inn ekstra avdrag

Når du finansierer bilkjøpet med sikkerhet i boligen er det lurt å betale ned lånet med samme tidsperiode som et vanlig billån (normalt rundt 5-8 år). Det bør du gjøre fordi bilen går ned i verdi over tid, mens en bolig gjerne øker i verdi. Det er derfor lurt å betale inn ekstra i takt med bilens verditap. Hvis ikke vil denne formen for finansiering bli veldig kostbar - da et boliglån normalt sett nedbetales over lengre tid. 

Ofte stilte spørsmål

Nei, vi tilbyr ikke billån med pant i bilen. Det er kun mulig å søke om lån med pant i bolig. 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Ja, og det er dette vi anbefaler at du gjør, da du kan velge å ha kortere nedbetalingstid som tilsvarer bilens verditap (normalt 5-7 år). For å kunne gjøre dette må du ha rom for å ta opp lånet med sikkerhet i boligen din. Du kan også velge å øke eksisterende lån.

Dersom du har valgt boliglån med flytende rente har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du måtte ønske det, uten ekstra kostnader. Dette gjør du i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betal ekstra inn på lånet". 

Hvis du har rom for å finansiere bilkjøpet med pant i boligen din må du sende oss en søknad. Du må ha boliglånet ditt i KLP for å kunne få søknaden vurdert. Har du ikke boliglånet ditt i KLP i dag, kan du søke om å flytte dette samtidig. Les mer og send inn søknad

Prisliste

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 2,40 prosent. Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 2,85​​​​​​​ prosent. Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten. 

Se prisliste

Vi tilbyr også disse bankproduktene

Fleksilån

Med fleksilån får du en låneramme som du fritt kan disponere i nettbanken, og du velger selv når du vil ta ut og betale ned på lånet.

Finansieringsbevis

Før du kan kjøpe ny bolig trenger du et finansieringsbevis som en bekreftelse på hvor mye du kan låne.

Sparekonto

Sparekonto med rente fra første krone, ingen bindingstid og ingen begrensning på antall uttak i året.