Mamma laddar elbil

Billån med sikkerhet i boligen

Har du tenkt å kjøpe bil og du har nok sikkerhet ledig i boligen? Da anbefaler vi at du søker om et ekstra lån med sikkerhet i boligen din. 

  • Bedre effektiv rente enn for vanlig billån
  • Oversikt over lånene dine på ett sted

Lavere rente enn ordinært billån

Billån med sikkerhet i bolig gir lavere rente enn et ordinært billån. Som boliglånskunde hos oss kan du søke om å øke boliglånet ditt, og få samme lave rente. Pengene kan for eksempel brukes til kjøp av bil, motorsykkel, båt eller lignende.

I søknaden velger du en nedbetalingstid på mellom 5-7 år, som tilsvarer bilens verditap. Da blir billånet et separat lån, med en egen nedbetalingsplan. 

Søk om billån

Skal du kjøpe ny bolig i nærmeste fremtid? Da er det greit å vite at billån med sikkerhet i bolig kan påvirke om du kan få mellomfinansiering og lån til ny bolig. Det er fordi:

  • det øker belåningsgraden på boligen din
  • binder egenkapitalen 

Medlemsrente fra

4,50%  nominell rente

Effektiv rente 5,34 prosent. Gjelder for medlem over 35 år. Priseksempel: 300 000 kroner nedbetalt over 5 år. Kostnad: 37 704 kroner. Totalt: 341 304 kroner. 

Se alle renter og priser

Verdt å vite

Du må ha: 

  • nok ledig sikkerhet i boligen
  • boliglån hos oss fra før

Lånet du har i dag kan ikke overstige 85 prosent av boligens markedsverdi.

Eksempel: Hvis du har boliglån på 1.700.000 kroner i dag, og boligen har en markedsverdi på 2.300.000 kroner, har du nok sikkerhet til å søke om 255.000 kroner ekstra for å kjøpe bil. 

Hvis du velger å øke eksisterende lån, anbefaler vi at du betaler inn ekstra på lånet i takt med bilens verditap. Når du betaler inn ekstra får du lavest mulig totalkostnader på billånet, og nedbetaler bilen mens du faktisk eier og bruker den. Betaler du ikke inn ekstra vil totalkostnadene bli høyere. Søk om å øke eksisterende lån her.

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Dersom du har valgt boliglån med flytende rente har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du måtte ønske det, uten ekstra kostnader. Dette gjør du i nettbanken ved å velge Meny og Ekstraordinær nedbetaling

Når du betaler inn ekstra, blir månedsbeløpet det samme som før mens nedbetalingstiden blir kortere. Hvis du ønsker å beholde nedbetalingstiden og få et lavere månedsbeløp, kan du sende oss en melding i nettbanken etter at du har betalt inn ekstra på lånet.

Nyttige tips og råd

Bil på strandbanke ved sjøen

Tips når du skal kjøpe din første bil

04.05.23

Har du planer om å kjøpe din aller første bil? Da er det lurt å lese våre beste tips om hva du bør sjekke på en bruktbil, om hvilken forsikring du bør velge og hva bilbonus er. 

Dame bil

10 tips som gjør bilen din trygg

04.05.23

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet ti gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

Biltrafikk på sydligere breddegrader

Hva er bonus?

01.01.23

Bonus er en belønning du får for skadefri kjøring. Har du høyere bonus, får du lavere pris på bilforsikringen. 
Hos oss mister du maks 10 % bonus ved skade på bil eller motorsykkel.
Les mer om hva bonus betyr for deg.