Dame bil

Billån med pant i bolig

Hvis du har nok sikkerhet ledig i boligen din, kan du søke om tilleggslån for å kjøpe bil.

  • Bedre effektiv rente enn for vanlig billån
  • Oversikt over lånene dine på ett sted
Søk om tilleggslån

Alt du trenger å vite om billån med pant i bolig

Du må ha: 

  • nok ledig sikkerhet i boligen
  • boliglån hos oss fra før

Lånet du har i dag kan ikke overstige 85 prosent av boligens markedsverdi.

Eksempel: Hvis du har boliglån på 1.700.000 kroner i dag, og boligen har en markedsverdi på 2.300.000 kroner, har du nok sikkerhet til å søke om 255.000 kroner ekstra for å kjøpe bil. 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Nei. Vi tilbyr ikke billån med pant i bilen. Det er kun mulig å søke om lån med pant i bolig. 

Hvis du har valgt boliglån med flytende rente, har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du vil, uten ekstra kostnader. Det gjør du i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betal ekstra inn på lånet". 

Når du betaler inn ekstra, blir månedsbeløpet det samme som før mens nedbetalingstiden blir kortere. Hvis du ønsker å beholde nedbetalingstiden og få et lavere månedsbeløp, kan du sende oss en melding i nettbanken etter at du har betalt inn ekstra på lånet.

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 2,45 prosent. Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 2,60 prosent. Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten. 

Se prisliste

Hvis du velger å øke eksisterende lån, anbefaler vi at du betaler inn ekstra på lånet i takt med bilens verditap. Når du betaler inn ekstra får du lavest mulig totalkostnader på billånet, og nedbetaler bilen mens du faktisk eier og bruker den. Betaler du ikke inn ekstra vil totalkostnadene bli høyere. Søk om å øke eksisterende lån her.

Dette bør du tenke på

Billån med pant i bolig gir lavere rente enn et ordinært billån. Vi anbefaler at du velger en nedbetalingstid som tilsvarer bilens verditap (normalt 5-7 år). 

Skal du kjøpe ny bolig i nærmeste fremtid? Da må du vite at billån med pant i bolig kan påvirke om du kan få mellomfinansiering og lån til ny bolig. Det er fordi:

  • det øker belåningsgraden på boligen din
  • binder egenkapitalen 

Nyttige tips og råd

Bil på strandbanke ved sjøen

Tips når du skal kjøpe din første bil

30.03.22

Har du planer om å kjøpe din aller første bil? Da er det lurt å lese våre beste tips om hva du bør sjekke på en bruktbil, om hvilken forsikring du bør velge og hva bilbonus er. 

Bil på sommervei i landlige omgivelser

10 tips som gjør bilen din trygg

10.06.21

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet ti gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

KLP_Profilbilde_GenerasjonsArbeid_GettyImages-683733173

For deg som har boliglån hos oss

16.06.22

Ønsker du å gjøre endringer på lånet ditt som å endre forfallsdato eller belastningskonto, søke om avdragsfrihet eller å betale inn ekstra? Det gjør du enkelt i nettbanken.