Bil parkert i høstmiljø med presenning over

Billån med pant i bolig

Tenker du på å kjøpe ny bil? Ofte kan det lønne seg å søke om et tilleggslån til kjøp av bil med pant i boligen din, fremfor å ta opp et separat billån gjennom bilforhandler. 

  • Bedre effektiv rente enn for vanlig billån
  • Betal ekstra avdrag på lånet når du vil
Søk om tilleggslån

Nyttig å vite om billån med pant i bolig

Vi tilbyr ikke billån med pant i bilen. Det er kun mulig å søke om lån med pant i bolig. 

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Hvis du har tilstrekkelig med sikkerhet ledig i boligen din kan du søke om ekstra lån til kjøp av bil. Da anbefaler vi at du setter lånet opp som et eget lån, og ikke øker eksisterende lån. Dette fordi du da kan velge å ha kortere nedbetalingstid som tilsvarer bilens verditap (normalt 5-7 år). Hvis du velger å øke eksisterende lån, anbefaler vi at du betaler inn ekstra på lånet, i takt med bilens verditap. 

Dersom du har valgt boliglån med flytende rente har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du måtte ønske det, uten ekstra kostnader. Dette gjør du i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betal ekstra inn på lånet". 

Hvis du har rom for å finansiere bilkjøpet med pant i boligen din må du sende oss en søknad. Du må ha boliglånet ditt i KLP for å kunne få søknaden vurdert. Har du ikke boliglånet ditt i KLP i dag, kan du søke om å flytte dette samtidig. Les mer og send inn søknad

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 1,40 prosent. Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 1,45 prosent. Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten. 

Se prisliste

Husk å legg inn ekstra avdrag

Når du finansierer bilkjøpet med pant i boligen din er det lurt å betale ned lånet med samme tidsperiode som et vanlig billån (normalt rundt 5-8 år). Det bør du gjøre fordi bilen går ned i verdi over tid, mens en bolig gjerne øker i verdi. Det er derfor lurt å betale inn ekstra i takt med bilens verditap. Hvis ikke vil denne formen for finansiering bli veldig kostbar - da et boliglån normalt sett nedbetales over lengre tid. 

Slik kan du få lån til bil med pant i boligen 

For å kunne kjøpe bil med pant i boligen din må du ha tilstrekkelig med sikkerhet ledig, og du må ha boliglånet ditt hos oss. 

Du kan låne opp til 75 prosent av boligens markedsverdi. Hvis du for eksempel har et boliglån på 1.500.000 kroner i dag, og boligen har en markedsverdi på 2.300.000 kroner, har du nok sikkerhet til å låne 225.000 kroner ekstra for å kjøpe bil. 

Nyttige tips og råd

Bil på strandbanke ved sjøen

Tips når du skal kjøpe din første bil

10.06.21

Har du planer om å kjøpe din aller første bil? Da er det lurt å lese våre beste tips om hva du bør sjekke på en bruktbil, om hvilken forsikring du bør velge og hva bilbonus er. 

Bil på sommervei i landlige omgivelser

10 tips som gjør bilen din trygg

10.06.21

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet ti gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

Utsikt over Ålesund

For deg som har boliglån hos oss

24.06.21

Ønsker du å søke om avdragsfrihet, betale inn ekstra på lånet ditt eller binde renten? Her finner du nyttig informasjon om hvordan du går frem for å gjøre endringer på boliglånet ditt.