Skjell og sandaler på dørmatte

Tips til sommerferien

29.05.20

Sommeren er like rundt hjørnet, og du ser kanskje frem til en velfortjent pust i bakken. I år skal mange skal tilbringe sommeren i Norge, fremfor å reise til utlandet. Vi har samlet våre beste tips og råd til hva du bør huske på før du pakker kofferten.

Norgesferie på fire hjul?

Trenger du leiebil, og leier den hos Hertz får du flere fordeler, når du betaler med KLP Kredittkort. Blant annet får du 10 prosent rabatt på leiebilavtalen.

Egenandelsforsikring for leiebil kan være kjekt å ha hvis du skal leie bil i ferien. Har du KLP Kredittkort kan du velge å kjøpe dette for 249 kroner i året. Finn ut mer og bestill egenandelsforsikringen

KLP Kredittkort

Kredittkort er det tryggeste betalingsmiddelet når du er på reise. Da har du muligheten til å sjekke fakturaen når du kommer hjem og kan lettere avdekke eventuell svindel. Med KLP Kredittkort får du gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst 50 prosent av reisen med kredittkoret, og kortet har ikke årsgebyr. 

Priseksempel medlem Forklaring av beregning (Finansavtaleloven § 46): Beregning av eff. rente tar utgangspunkt i en kreditt på 15 000 kr. som er benyttet fullt ut med nedbetaling over 12 mnd. i 12 like avdrag. Eff. rente er inkludert omkostninger ved 10 varekjøp i Norge, 1 kontantuttak i Norge, 3 varekjøp i utlandet på 1 000 kr. og 1 kontantuttak i utlandet på 1 000 kr. per år. :
15.000 kr, eff. rente 21,61 % o/12 mnd. Totalt 16.651 kr

Se fullstendige forsikringsvilkår og prisliste

Du må være medlem i KLP, eller ha boliglån sammen med et KLP-medlem, for å søke om KLP Kredittkort

Søk om kredittkort

Ta med ekstra kort på reise 

Hvis du har mulighet så ta gjerne med deg et ekstra kort. Da har du fortsatt tilgang på penger om hovedkortet ditt skulle bli frastjålet, ødelagt eller ikke fungerer. 

Oppbevar aldri PIN-koden sammen med kortet. 

Kredittkort er også lurt på reise i Norge 

Når du bestiller reise, og når du er på reise bør du bruke kredittkort, uavhengig om du ferierer i innland eller utland. Det er flere grunner til det, og den viktigste er trygghet for deg.

Du får ekstra trygghet ved at du har muligheten til å kontrollere kjøpene dine når du kommer hjem, før du betaler fakturaen. Medlemmer i KLP betaler ikke årsgebyr for kredittkortet og det er gebyrfritt å bruke til varekjøp og netthandel. Betaler du minst halvparten av reisen med KLP Kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet.  

Spar tid ved å betale kontaktløst

Både her hjemme og i utlandet er det mulig å betale kontaktløst. Alle butikker i Norge skal la deg betale kontaktløst. Det betyr at du kan betale kun ved å holde bankkortet inntil betalingsterminalen - det kalles å tæppe. For beløp under 500 kroner trenger du ikke å taste inn PIN-koden din.

Last ned mobilbanken 

Mobilbanken er et nyttig reisefølge i ferien. Last ned mobilbanken før du reiser - den gir deg rask og god oversikt, og du kan enkelt logge inn med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning dersom mobilen din støtter dette. Enkel tilgang til overføring, betaling og siste bevegelser gjør mobilbanken til en vinner i sommer. 

Reis trygt og følg myndighetenes råd

Uansett hvor, hvordan og når du skal reise bør du ta med viktige dokumenter som gyldig legitimasjon, førerkort, reiseforsikringsbevis, bankkort og kredittkort. Husk også å alltid følge smittevernreglene. 

Gå inn på UDs offisielle reiseinformasjon for praktiske råd og sikkerhetsinformasjon.

Husk å ha reiseforsikringen på plass før du reiser

En god reiseforsikring bør være på plass før du reiser på ferie. Reiseforsikring kan blant annet hjelpe deg dersom du blir utsatt for tyveri, bagasjen din forsvinner eller ved mer alvorlige hendelser som sykdom og ulykke. Har du KLP kredittkort har du en gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert som dekker reiser du bestiller og betaler med kortet.

Dersom du er opptatt av å være forsikret i det daglige anbefaler at du har en helårs reiseforsikring, som blant annet dekker deg under reisen til og fra jobb. KLP tilbyr en av markedets beste helårs reiseforsikringer.

Vi ønsker deg en riktig god sommer! 

Interessante artikler

Jorunn Ygre Storjohann

Fem tips til smart bruk av feriepengene

I disse dager tikker feriepengene inn på konto. Mange nordmenn skal tilbringe denne sommerferien i Norge og Norden. Jorunn Ygre Storjohann, leder for personmarked i KLP Banken, gir deg tips til hvordan du får mest ut av feriepengene.

19.06.20

Grønt hjerte malt på en murvegg

Samfunnsansvar i KLP Banken

Ansvarlighet og bærekraft er viktig i alt vi gjør. Vi tar en aktiv rolle for å nå FNs bærekraftsmål. Dette gjør vi gjennom blant annet finansiering av samfunnsnyttige investeringer i offentlig og privat sektor, slik som energisparetiltak gjennom grønne lån. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med samfunnsansvar. 

04.06.20

Bil på sommervei i landlige omgivelser

10 tips som gjør bilen din trygg

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet ti gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

29.05.20