Kredittkort på reise 2

Smart kredittkortbruk

Kredittkort skal brukes med måte, men brukt riktig kan det gi deg både trygghet og fleksibilitet. Vi har samlet våre beste tips til når du bør, og ikke bør bruke kredittkort.

KLP Kredittkort

Kredittkort er det tryggeste betalingsmiddelet når du er på reise. Da har du muligheten til å sjekke fakturaen når du kommer hjem og kan lettere avdekke eventuell svindel. Med KLP Kredittkort får du gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst 50 prosent av reisen med kredittkoret, og kortet har ikke årsgebyr. 

Priseksempel medlem Forklaring av beregning (Finansavtaleloven § 46): Beregning av eff. rente tar utgangspunkt i en kreditt på 15 000 kr. som er benyttet fullt ut med nedbetaling over 12 mnd. i 12 like avdrag. Eff. rente er inkludert omkostninger ved 10 varekjøp i Norge, 1 kontantuttak i Norge, 3 varekjøp i utlandet på 1 000 kr. og 1 kontantuttak i utlandet på 1 000 kr. per år. :
15.000 kr, eff. rente 21,61 % o/12 mnd. Totalt 16.651 kr

Se fullstendige forsikringsvilkår og prisliste

Du må være medlem i KLP for å søke om KLP Kredittkort

Søk om kredittkort

      

Husk kortvett- reglene

  • Ikke skriv ned PIN-koden din
  • Oppgi aldri PIN-koden din til andre - heller ikke politiet eller banken
  • Sperr kortet umiddelbart dersom du mister eller får frastjålet kortet 
  • Pass på at ingen ser PIN-koden din når du taster den inn
  • Legg inn regionsperre når du ikke er på reise 

Når er det smart å bruke kredittkort?

Når du bestiller reise

Gratis reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i KLP kredittkort. Det betyr at reiser som bestilles med KLP kredittkort er dekket av reiseforsikringen - forutsatt at minst 50 prosent av reisens transportkostnader er betalt med KLP kredittkort. Det gir deg trygghet både før og etter reisen.

Når du er på reise

Kredittkortfakturaen gir deg oversikt over kjøpene dine. Ved å bruke kredittkort på reise har du derfor mulighet til å kontrollere transaksjonene når du kommer hjem, før du betaler regningen. I tillegg er du ivaretatt av finansavtaleloven paragraf 54 b når du bruker kredittkort, for eksempel hvis flyselskapet du skal reise med går konkurs.

Når du handler på nett  

Alle nettbutikker er dessverre ikke like seriøse. Bruker du kredittkort når du handler på internett går ikke pengene rett fra kontoen din, men fra kredittkortet, og du kan dermed sjekke at du mottar varen i sin helhet før du betaler kredittkortregningen. Når du handler med KLP Kredittkort på internett er du også sikret gjennom kjøpsbeskyttelse, som betyr at du kan få pengene tilbake når du handler med kortet ditt. For eksempel hvis du ikke mottar varen, varen er skadet eller hvis du blir utsatt for svindel.

For å unngå reservasjoner på brukskontoen din

Reisebyråer, leiebilselskaper, hoteller, bensinstasjoner og lignende reserverer ofte beløp på kontoen din - som fører til at beløpet blir fryst på kontoen din. Ved å bruke kredittkort unngår du at beløp reserveres på brukskontoen din. 

Når uventede utgifter dukker opp

Dersom du har behov for kortsiktig kreditt, kan det lønne seg å bruke kredittkort, da du har inntil 45 dagers betalingsutsettelse. Ved et slikt behov kan det være lurt å regne på hvilken måte denne kreditten bør tas opp. Sammenlikn gjerne alle kostnader og betingelser knyttet til et lån for å se hva som lønner seg. Dette kan eksempelvis være rente, etableringsgebyr og rentefri betalingsperiode. 

Når er det ikke lurt å bruke kredittkort?

Når du ikke har råd

På generell basis gjør det ingenting å bruke kredittkort så lenge du vet at du kan betale ned beløpet innen betalingsutsettelsen på 45 dager. Når det er sagt, så er det lett å glemme nettopp dette, og derfor anbefaler vi å kun bruke kredittkort når det gjelder situasjonene over. Sagt med andre ord: Hverdagshandling bør gjøres med vanlig bankkort.

Når du tar ut kontanter ved varekjøp og i minibank

Hvis du bruker kredittkort til å ta ut penger vil rentene påløpe fra dag en. I tillegg er det ofte et uttaksgebyr for hvert kontantuttak når du bruker kredittkort. Bruk heller debetkort når du skal ta ut penger.

På postkontoret

Når du bruker kredittkort på postkontoret regnes dette som et kontaktuttak, og du må derfor betale uttaksgebyr og renter fra dag en. Ved varekjøp i vanlige butikker kan du bruke kredittkortet uten at dette er tilfelle. 

Til regningsbetaling

Regningene må selvsagt betales, men helst ikke med kredittkortet ditt. Bruker du kredittkort til dette vil rentene løpe fra du betaler regningen. Dette kan føre til at du må betale mye mer for husleien eller telefonregningen. Bruk heller en konto du har i banken til å betale regningene dine, da unngår du unødvendige ekstra gebyrer og renter. 

Interessante artikler

Scooter som kjører på veien langs vannkanten

7 smarte kredittkorttips til ferien

Har du orden på økonomien og vet du klarer å betale regningene i tide? Det finnes mange gode grunner til å betale med kredittkort når du er på ferie.

16.10.19

Kvinne med handleposer

Ut på tur, vær kort-lur

Er du på ferie i utlandet? Sjekk disse kort-tipsene så unngår du ubehagelige overraskelser.

20.11.19