Solbriller mot skyfri himmel på hytteterrassen

Sett sparing på agendaen!

03.01.22

Du kan spare på kort og lang sikt, både fast og mer tilfeldig. Det viktigste er at du sparer så du har noe i bakhånd. Slik kommer du i gang!

Tips: Skap den gode følelsen 

Opprett en ekstra sparekonto og gi den navnet «Hverdagslykke». Sett av et fast beløp hver måned ved å opprette en fast overføring fra lønnskontoen din. Da har du alltid litt ekstra til hygge året rundt.  

Logg inn og opprett sparekonto

Mobilbanken - en god venn på farten!

I mobilbanken får du raskt unna de vanligste banktingene. Du kan se saldo og transaksjoner, overføre penger og betale regninger eller sende oss meldinger og sperre kort.

Last ned mobilbanken i dag, så får du full kontroll og oversikt over økonomien

Bygg deg en buffer

Den enkleste måten å skaffe en buffer, er å spare jevnt og trutt. Start med å opprette fast overføring av ønsket beløp til en sparekonto du døper «Buffer». La trekket gå samme dag som du får lønn eller pensjon. Avhengig av livssituasjonen din og antall familiemedlemmer, er det lurt å ha 1 til 3 månedslønner på en konto uten begrensninger for uttak. Det viktigste er at du har tilgang til pengene når du trenger dem.

Logg inn i nettbanken og opprett fast overføring

Spar til egen bolig 

Er du under 34 og ikke eier egen bolig, er BSU en veldig god måte å spare på.  Har du jobb med pensjon i KLP får du 3,10 prosent rente. Du kan spare opptil 27.500 kroner i året, og 300.000 kroner totalt. Sparer du full pott ett år, får du 5 500 kroner i skattefradrag. 
 
Tips! Vi spanderer etableringsgebyret for boliglån på medlemmer som har BSU-kontoen hos oss. Det gjelder både når du kjøper bolig og flytter boliglånet fra en annen bank. 

Slik kommer du i gang med BSU

Spar litt når du bruker bankkortet

Alle monner drar! Mange synes at «Småspar» er en morsom måte å spare på når man ikke lenger har en femmer å legge på sparegrisen. Du bestemmer et beløp du blir trukket hver gang du bruker bankkortet ditt, og pengene sluses inn på sparekontoen. En enkel måte å spare til for eksempel neste ferie, til drømmesofaen eller for å ha en slump penger når det er tid for å handle julegaver.

Slik fungerer Småspar

Spar penger på forsikring 

Det er lønnsomt å ta en forsikringsgjennomgang med jevne mellomrom, for å sikre at du har riktig pris og dekning til ditt behov. Kanskje livssituasjonen din har endret seg siden forrige gjennomgang? Det kan for eksempel ha kommet til nye familiemedlemmer med to eller fire ben, eller kanskje du bruker bilen mye mindre enn før? 

Se alle våre forsikringer

Langsiktig sparing

Har du langsiktige spareplaner, kan fond være en god løsning for deg. Indeksfond har lave kostnader og følger et marked så nært og billig som mulig. Fondssparing innebærer at du tar større risiko enn ved banksparing, og du må ha is nok i magen når markedet går litt opp og ned. Historisk sett har indeksfond gitt god avkastning ved langsiktig sparing, og du kan sette inn større beløp eller spare månedlige trekk. 

Les mer om våre indeksfond

Spar smart hvis du har penger til overs 

Har du penger til overs, kan du for eksempel sette inn et beløp på bufferkontoen din. Har du over 100.000 kroner og en kortsiktig spareplan med ønske om trygghet, kan du sette inn pengene på en Topprentekonto som gir deg vår beste sparerente. Topprentekontoen har fire gebyrfrie uttak i året. 

Les mer om Topprentekonto

Spar til pensjon 

IPS, individuell pensjonssparing, er en skattegunstig måte å spare til pensjon på. Du kan spare opptil 15 000 kroner i året, og få opptil 3300 kroner i redusert skatt. Selv om det er mange fordeler med IPS, må du huske på at du låser pengene til pensjon, og ikke kan ta de ut før du har fylt 62. 

Les mer om IPS

Verdt å vite

Damer som ler sammen.

Bytt bank på 1-2-3

25.01.22

Bytt til oss i dag for en enklere og rimelig bankhverdag. Bli bankkunde og følg oppskriften på hvordan du bytter bank på en enkel, trygg og effektiv måte.

Grønn metalldør med varsel skilt om høy spenning

Hva bør du gjøre når strømprisen øker?

14.12.21

Strømprisene øker til stadig nye høyder denne vinteren. Nå er det lurt å rette oppmerksomheten mot strømregningene som kommer i januar og februar. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å redusere strømregningene.

Ungdom med sneakers som har flyttet inn i leilighet

Har du de riktige forsikringene?

02.09.21

Tilbudet av forsikringer er stort – men hvilke trenger du, egentlig? Det kan godt være at du har flere forsikringer enn nødvendig. Eller at du mangler de forsikringene du bør ha.