KLP_MammaSykkelBarn_masma45773

Flytte boliglån

Har du boliglån i en annen bank? Vi har åpen prisliste og boliglånet kommer med ferdig prutet rente. Flytt boliglånet til KLP Banken - enkelt og raskt!

 1. Send inn søknad
 2. Registrer deg som kunde
 3. Få et uforpliktende tilbud 
Flytt boliglånet

Slik går du frem for å flytte boliglånet

1

Søk og bli kunde

Start med å sende inn søknad om å flytte boliglånet ditt.

Vi må vite hvem du er.  Derfor må du og den du eventuelt søker sammen med registrere dere som bankkunder. Da kan kan vi kommunisere sikkert med dere i nettbanken, og vite hvem vi gir et eventuelt tilbud til. Bli bankkunde nå

2

Tilbud og signering

Vi sender tilbud om lån når du, og den du eventuelt søker sammen med er registrert som bankkunder. 

Lånedokumentene signeres med BankID. 

3

Tinglysing og utbetaling

Vi ordner tinglysing av pantedokumentet i Statens Kartverk, og kontakter din gamle bank for å flytte lånet til oss.

Har du søkt om mer lån enn det du har i dag? Vi utbetaler beløpet på kontoen din hos oss. 

4

Bytt bank

Som boliglånskunde forutsetter vi at du bruker oss som din daglige bank. Det betyr at du må få lønnen din inn på en konto hos oss, og bruke banken aktivt med regningsbetaling og bankkort.

Fordelen for deg? En enkel og rimelig bankhverdag!

Bytt bank på 1-2-3

Mottar du utbetaling fra KLP? Logg inn på Min Side og endre kontonummer der. 

Priseksempel medlemsrente

5,25% nominell rente

Effektiv rente 5,42 prosent. Gjelder for boliglån medlem o/35 år. Priseksempel: 2 mill. o/25 år. Kostnad kr 1 587 067. Totalt kr 3 599 067.

Se alle renter og priser

Prøv lånekalkulatoren

Regn ut hvor mye du kan låne og hva boliglånet vil koste deg, basert på lånestørrelse, rentenivå og ønsket  nedbetalingstid.

Gå til lånekalkulatoren

Jordklode

Grønt boliglån for energivennlige boliger 

Visste du at du kan få bedre lånebetingelser på energivennlige boliger? 

Les mer om Grønt boliglån 

Spørsmål og svar om boliglån

Hvis du ønsker å flytte boliglånet ditt til oss, eller bare ønsker et uforpliktende tilbud på boliglån, sender du inn en søknad til oss. 

Les mer og søk om å flytte boliglånet til oss

Når vi vurderer hvor mye lån du kan få, forholder vi oss til boliglånsforskriften. Vi regner på hvor mye lån du kan klare å betale med den inntekten, gjelden og egenkapitalen du har i dag.

Se reglene for å få boliglån og hvordan du kan øke sannsynligheten for å få boliglån

Prøv lånekalkulatoren for å sjekke hvilken rente du kan få, og hvor mye lånet vil koste i måneden.

Ønsker du avdragsfrihet, søke om fast rente, betale inn ekstra eller endre forfallsdato? Vi har samlet alt du trenger å vite om å gjøre endringer på lånet ditt på en egen informasjonsside. 

Slik gjør du endringer på lånet ditt

Du kan søke om fast rente på boliglånet hvis boliglånet ligger innenfor 75 prosent av boligens markedsverdi.

Slik går du frem for å søke om fast rente

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Vi tilbyr kun at ektefeller eller samboere kan søke om lån sammen, og det er dessverre ikke mulig å være flere enn 2 låntakere på ett lån. 

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Annuitetslån
Et annuitetslån fungerer slik at du betaler samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, så lenge renten er uforandret. Det du betaler i renter blir mindre, og avdragene blir høyere etter hvert som du nedbetaler lånet. Når du betaler det samme hver måned gjør annuitetslån det enklere å holde oversikt over økonomien.

Serielån
Ved å velge serielån betaler du mer i starten av låneperioden og mindre etter hvert som tiden går. Her er avdragsdelen den samme over tid, mens du betaler mindre renter hver måned. Ved å velge serielån vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn hvis du velger annuitetslån.

Lånedokumentene fra oss kan du enkelt og trygt signere med BankID. 

Les mer og signer lånedokumenter her

Ved samlivsbrudd er dette de to vanligste løsningene når det gjelder felles bolig: 

 1. Dere selger boligen og kjøper ny hver for dere
 2. En av dere overtar boligen

Her finner informasjon om de to løsningene, og hvordan du går frem.

Har du boliglån sammen med noen andre, er livsforsikring et smart valg. 

Du kan ikke erstattes - men inntekten din kan. En livsforsikring gir familien din et engangsbeløp hvis du dør av sykdom eller ulykke. De unngår derfor å måtte flytte selv om én inntekt blir borte. 

Beregn pris og bestill her

Ja vi tilbyr muligheten for å stille som realkausjonist. Skal du stille som realkausjonist for barnets lån bør du tenke deg godt om, både om du kan stille og om du vil stille realkausjon.

Realkausjon er en tilleggsikkerhet for andres lån, i dette tilfelle barnets, med sikkerhet i egen bolig. En realkausjonist garanterer for at låntaker kan betale tilbake den delen av lånet som realkausjonisten stiller sikkerhet for, med pant i sin egen bolig. Hvis låntaker ikke betaler tilbake hele eller deler av lånet, kan banken kreve betaling av realkausjonisten.

Dersom du som realkausjonist selv skal låne penger, må utlånsbanken spørre om realkausjonsforpliktelser og ta hensyn til det når de vurderer lånesøknaden.

Å stille som realkausjonist innebærer ikke at du har egen gjeld, men det påvirker økonomien og lånemuligheten din.

Husk at dersom du som realkausjonist stiller pant i egen bolig, vil din egen mulighet til å stille pant for et fremtidig lån bli redusert.

Ja, vi henter automatisk informasjon fra gjeldsregisteret når du sender inn en søknad. Gjeldsregisteret gir en fullstendig oversikt over usikret gjeld. Det vil si kredittkortgjeld, forbrukslån og kjøpekreditter. Vi anbefaler å ta en sjekk og vurdere om du kan redusere kredittrammer eller avslutte de du ikke trenger. 

All usikret gjeld påvirker hvor stort boliglån du kan få. 

Gå til Gjeldsregisteret.com og sjekk gjeldsopplysningene dine

Visakort

Få en enkel og rimelig bankhverdag ved å flytte boliglånet til oss

Vi har åpne priser på alle banktjenester og tåler sammenligning med andre

Ta dagligbanktesten på Finansportalen.no

Se også

Sakurablomster

Hva skal til for å få boliglån?

11.01.23

Når vi vurderer hvor mye lån du kan få, forholder vi oss til utlånsforskriften. Vi regner på hvor mye lån du kan klare å betale med den inntekten, gjelden og egenkapitalen du har i dag. Her finner du reglene for å få boliglån og hvordan du kan øke sannsynligheten for å få boliglån.

Familie Frokost

Bytt bank på 1-2-3

16.08.23

Bytt til oss i dag for en enklere og rimelig bankhverdag. Følg denne oppskriften, så vil du oppleve hvor enkelt, effektivt og trygt det egentlig er å bytte bank. 

Arnt Christian Laache, avdelingsleder i KLP Banken
Arnt Christian Laache, avdelingsleder i KLP Banken

Ubrukt kreditt påvirker mulighet for boliglån

09.03.23

Visste du at om du har kredittgrense på 25 000 på bensinkortet så registreres det i gjeldsregisteret som 25 000 i gjeld uansett om du har brukt det eller ikke?