Mamma på sykkeltur med sin sønn.

Finansieringsbevis

Før du kan kjøpe ny bolig, hytte eller fritidsbolig trenger du et finansieringsbevis fra banken som en bekreftelse på hvor mye du kan låne. Dette er lurt å ha på plass før du drar på visning - så vet du hvor mye du kan by. 

 • Gratis og uforpliktende
 • Gyldig i tre måneder og kan fornyes
 • Prisene forutsetter at du får lønnen din på konto hos oss, og bruker oss som din daglige bank

Søk om finansieringsbevis

Har du frivillig kredittsperre? Da må du heve denne før du sender inn en søknad. Etter det er det bare å sperre igjen.

Hvor mye kan jeg låne?

Bruk lånekalkulatoren vår for å estimere hvor mye du kan kjøpe for, og hvor mye lånet vil koste per måned. 

Prøv lånekalkulatoren

Nyttig å vite om kjøp av bolig og finansieringsbevis

Budrunder er spennende og ofte hektiske. Kanskje opplever du å tape mange, men til slutt vil du sitte igjen med drømmeboligen. 

I budskjemaet skriver du inn KLP Banken, navnet på saksbehandleren din og telefonnummeret vårt (55 54 84 00). Megler tar kontakt med oss for å kontrollere at du har finansieringen i orden. Ikke vis frem finansieringsbeviset til megler. Det er greit å holde for seg selv hvor langt du kan strekke deg i budrunden. 

Det er viktig at du holder deg innenfor de gitte rammene som er oppgitt i finansieringsbeviset du har fått. 

De fleste har ikke muligheten til å kjøpe bolig uten å låne penger. Det er ikke mulig å låne mer enn 85 prosent av boligens markedsverdi. Det er derfor viktig å spare, og det kan du gjøre på flere måter. Er du medlem og under 35 år kan du låne opp til 100 prosent av boligens verdi, hvis foreldrene dine kan stille som realkausjonister. 

Er du under 34 år er BSU en god måte å spare til egenkapital på. Du kan spare inntil 25 000 kroner i året, og opp til 300.000 kroner totalt. Det er bedre rente på BSU-kontoen enn på en vanlig sparekonto. I tillegg kan du få opp til 20 prosent skattefradrag på beløpet du sparer hvert år. Les mer om BSU-konto.

Det er også mulig å spare i fond - som kan gi god avkastning på sparepengene. I dette tilfelle bør man ha flere års horisont på sparingen, da en slik sparetype er mer utsatt for økonomiske svingninger. Les mer om sparing i fond

Først og fremst, gratulerer! 

Signere kjøpekontrakt
Når du har vunnet budrunden vil megler avtale tid med deg og selger for å signere kjøpekontrakt. Etter dette møtet sender du kjøpekontrakten til oss. Vi vil deretter sende deg lånedokumenter som må signeres.

Signere lånedokumenter
Når du har kjøpt ny bolig sender vi deg lånedokumentene for elektronisk signering med BankID. Pantedokumentet for den nye boligen må vi sende i posten da megleren skal ha det originale dokumentet signert av deg. Dette leverer eller sender du til megler så fort du har signert.

Finansieringsbeviset blir omgjort til lån 
Når vi har mottatt signerte lånedokumenter i retur fra deg, utbetaler vi lånet til megler 2-3 dager før overtakelsesdatoen som er oppgitt i kjøpskontrakten. Det er derfor viktig at du gir oss beskjed dersom det skulle skje noen endringer i forbindelse med dato for overtakelse. 

Det er flere faktorer som avgjør om, og hvor mye du kan låne. Vi gjør en totalvurdering av: 

 • Hvor mye egenkapital du har
 • Betalingsevnen din 
 • Livssituasjonen din 
 • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis

Dersom du eller medlåntaker av ulike årsaker er i en deltidsjobb, vikariat, permisjon eller andre arbeidsforhold som reduserer inntekt i korte eller lengre perioder, vil dette påvirke hvor mye du/dere kan få i lån. 

Hvis du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån eller annen gjeld, påvirker også dette hvor mye du kan få i boliglån. Som en hovedregel er vi ikke en bank som refinansierer forbrukslån og kredittkortgjeld. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for å se hvor mye boliglånet vil koste i måneden. 

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Har du allerede bolig og boliglån? Da kan du søke om å flytte boliglånet til oss. 

Slik flytter du boliglånet ditt

Du kan søke om boliglån med tilleggssikkerhet i foreldrene dine sin bolig hvis du er under 35 år og har jobb med pensjon i KLP. Det vil si at foreldrene dine stiller som realkausjonister. Da vil du få to lån hos oss. Det ene lånet med sikkerhet i boligen din, og det andre er med sikkerhet i boligen til foreldrene dine. Du får vår beste rente (Boliglån Ung Medlem) på lånet som er med sikkerhet i boligen din. På lånet med sikkerhet i boligen til realkausjonistene får du vår beste medlemsrente.

Du kan kun søke om boliglån med foreldrene dine som realkausjonister når det er den første boligen du skal kjøpe. 

Du finner oversikt over alle våre renter og gebyrer i prislisten.

Du finner finansieringsbeviset i innboksen i nettbanken. Beviset er gyldig i 3 måneder.

Da må du svare på meldingen med finansieringsbevis du fikk fra saksbehandler i nettbanken, og be om å få fornyet finansieringsbeviset.

Du kan forvente svar innen én virkedag.

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 2,45 prosent (med grønt boliglån). Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 2,60 prosent (med grønt boliglån). Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten.

Prisene på boliglån forutsetter at du får lønnen din utbetalt på konto hos oss. 

Gå til prisliste

Les mer om grønt boliglån

Du kan bruke lånekalkulatoren vår til å beregne hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Prøv lånekalkulatoren nå

Slik går du frem

1

Send inn søknad

Et finansieringsbevis (lånebevis) er en bekreftelse fra banken på hvor mye du kan kjøpe for og hvor mye du kan låne. Du må først sende inn en søknad om finansieringsbevis. Etter søknaden er sendt inn får du en SMS fra oss der du må samtykke til at vi henter siste lønnsslipp og skattemelding fra Altinn. 

Send inn søknad om finansieringsbevis

2

Finansieringsbevis

Før vi kan sende deg finansieringsbevis må du, og eventuell medlåntaker, være identifisert i KLP. Du kan identifisere deg ved å registrere deg som bankkunde.

Når du har fått finansieringsbeviset er du klar for å legge inn bud!

3

Gå på visning

Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder. Ved å ha dette i orden, vet du hvor mye du har å rutte med om du vil legge inn et bud og delta i en budrunde. 

4

Delta i budrunde

Finansieringsbeviset gjør at megleren raskt kan sjekke at du har finansieringen på plass. Megleren tar kontakt med oss (banken) for å få bekreftet finansieringen etter at du har lagt inn bud.

Når du har kjøpt bolig, hytte eller fritidsbolig og har vært på kontraktsmøte, må du sende oss kopi av signert kjøpekontrakt. Vi vil deretter gjøre finansieringsbeviset om til lån. 

Skal du kjøpe bolig før du selger den du har?

Da trenger du mest sannsynlig et midlertidig lån i en periode, fra du overtar ny bolig og frem til gammel bolig er solgt. Dette kalles ofte en mellomfinansiering.  

Mellomfinansiering tilbyr vi til deg som har boliglånet ditt hos oss i dag, eller er medlem og eier bolig uten lån. 

Slik fungerer mellomfinansiering

Få en enkel og rimelig bankhverdag!

Som boliglånskunde forutsetter vi at du bruker oss som din daglige bank.

Det betyr at du må få lønnen din inn på en konto hos oss, og bruke banken aktivt med regningsbetaling og bankkort.

Fordelen for deg? En enkel og rimelig bankhverdag!

Bytt bank på 1-2-3

Relevante artikler

Damer som spiller kort sammen.

7 tips før, under og etter boligkjøp

11.11.21

Har du planer om å kjøpe ny bolig? Her finner du våre beste tips til hvordan du kan forberede deg til visning og budrunde. 

Fredric Nygård 2

Ung og nyutdannet? Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

02.06.22

Det er fullt mulig å kjøpe din første bolig helt selv, selv om du ikke har vunnet i lotto eller har foreldre som kan hjelpe til. Her er eksperttipsene!

KLP_Familietrio_ima187223

4 gode grunner til å velge KLP Banken

17.06.22

Vi har åpne priser, gode betingelser, trygge løsninger og er opptatt av bærekraft og samfunnsansvar.