To kvinner klemmer

Banken for deg

KLP Banken er en digital bank uten fysiske bankfilialer, men vi har likevel tjenester for deg som vil ta hånd om økonomien din uten digitale verktøy, eller hvis du er i en situasjon hvor du trenger hjelp fra andre.

Vær din egen banksjef, uten digitale verktøy

I dag er det meste av tjenester i samfunnet blitt digitale, også banktjenester. Men ikke alle behersker, eller ønsker å bruke digitale verktøy som mobil- eller nettbank. Her vil du derfor finne oversikt over hvordan du kan være bankkunde hos oss i KLP Banken uten å bruke mobil- eller nettbank.

Kontakt oss

Ring oss på telefon 55 54 85 00 hvis du trenger hjelp eller har spørsmål. Tast 1 og deretter 3 for banken.

Kundesenteret har åpent alle hverdager mellom klokken 08:00 og 16:00

Etter klokken 16:00 på hverdager og i helger får du hjelp fra vår samarbeidspartner BankAssist 24. De kan hjelpe og svare deg på spørsmål om innlogging, kodebrikke og sperring av bankkort. 

Postadresse

KLP Banken, Postboks 400 Sentrum, 0103 Oslo

Last ned brosjyre med informasjon om hvordan du kan bruke banken med eller uten digitale verktøy (PDF).

Våre banktjenester

Telebank har telefonnummer 815 22 555. Med telebank kan du få informasjon om saldo på konto, overføre penger, betale regninger og få opplysninger om siste transaksjoner på kontoen din over telefon. 

Slik oppretter du telebank:

 1. Logg deg inn i nettbanken og send oss en melding, eller ring kundesenteret og be om å få opprettet telebank.
 2. Du vil motta en bekreftelse fra oss når det er klart, og et engangspassord på SMS.

Hvis du ikke har kodebrikke fra oss fra før vil vi også bestille det. 

Tjenesten er tilgjengelig hele døgnet. 

Viktig å vite om disposisjonsrett

 • kontoeier er juridisk eier av kontoen
 • kontoeier er ansvarlig for overtrekk som følge av disponentens bruk av kontoen
 • disposisjonsretten gjelder inntil den kalles tilbake
 • ved kontoeiers død opphører disposisjonsretten
 • banken er ikke ansvarlig for disposisjoner gjort før banken er kjent med tilbakekalling av disposisjonsrett
 • disposisjonsretten opphører hvis kontoeier kommer under økonomisk vergemål, eller hvis en fremtidsfullmakt for økonomiske forhold trer i kraft.

Er personen som trenger hjelp ikke i stand til å bruke nettbanken? Da må vedkommende som kontoeier selv ta kontakt med banken og fremsette ønsket om å legge til disponent på konto. Da sender banken skjema i posten som både disponenten og kontoeier må signere og sende tilbake til banken.

Slik legger du til disponent på konto

1. I nettbank

Slik legger du til disponent på kontoen din i nettbanken hvis du er kunde i KLP Banken:

 1. Under menypunktet Konto velger du Disponent på konto
 2. Trykk på Del en konto
 3. Velg hvilken konto som skal deles.
 4. Følg anvisningen på skjermen

Pass på at du legger inn fullstendig navn.

NB! Den du ønsker å legge til som disponent må være registrert som kunde i KLP Banken. Er ikke personen det i dag, må vedkommende være registrert som bankkunde først. 

2. Uten nettbank

Du må fylle ut og signere fullmaktsskjema, og sende det til oss per post sammen med kopi av legitimasjonen til både deg som kontoeier og disponenten. Vi trenger fullt navn og fødselsnummer på disponenten.

Det vil ta 1–2 uker før disponent er registrert på konto. Vi sender SMS til både deg som kontoeier og disponent når disponenten er registrert på konto.

Send det ferdig utfylte og signerte fullmaktsskjemaet til:

KLP Banken

Postboks 400 Sentrum

0103 Oslo

Last ned: Fullmaktsskjema - disponering av konto for kontoeiere over 18 år (PDF)

BankID er din elektroniske personlige legitimasjon og signatur på nett.

BankID brukes til:

 • Innlogging i nettbanken
 • Innlogging på offentlige nettsteder som skatteetaten.no, nav.no og helsenorge.no
 • Signering av betalinger på nett
 • Signering av avtaledokumenter

BankID er strengt personlig. Du må aldri låne bort eller fortelle noen hva passordet ditt er - heller ikke til noen du stoler på. Deling av BankID og passordet er ikke lov, og et brudd på BankID-avtalen.

Hvis banken finner ut at BankID-en din brukes av andre enn deg, sperres den umiddelbart. Dette gjør vi for å beskytte deg og din BankID fra å bli misbrukt. 

Hvis du synes det er vanskelig å bruke din BankID, eller ikke ønsker å ha BankID så anbefaler vi at du legger til en disponent på konto. 

Med AvtaleGiro slipper du å få papirfakturaer i postkassen, og regningene dine betales fra konto på forfallsdato. På den måten slipper du å sende regningene dine til oss per post, og det koster ingenting. Når regningen er betalt vil det stå i kontoutskriften din. Har du disponent på konto kan den personen opprette AvtaleGiro for deg fra sin nettbank. 

Slik oppretter du AvtaleGiro

1. Først må du kontakte betalingsmottaker for å sjekke om de tilbyr AvtaleGiro. Hvis de gjør det, be om å få oppgitt KID-nummeret ditt. 

2. Last ned skjema for opprettelse av AvtaleGiro (PDF)

3. Fyll ut skjema, og husk å få med KID-nummeret på fakturaen du ønsker å betale som AvtaleGiro

4. Legg ferdig utfylt skjema i en konvolutt og send et per post til: 

MasterCard Payment Services

AvtaleGiro svarkuponger

0047 Oslo

Det kan ta 4-6 uker før AvtaleGiroen blir aktiv og betalingen går automatisk. Bare ta kontakt med kundesenteret vårt på telefon 55 54 85 00 hvis du trenger hjelp til utfylling av skjema.

Får du penger tilbake fra for eksempel Nav eller Skatteetaten via en giroutbetaling, kan denne sendes til oss for godskrivning. På giroblanketten må du fylle ut kontonummeret pengene skal settes inn på, og signere. Kontoen du oppgir må være en konto i KLP Banken for at vi skal kunne godskrive pengene. 

Hvis du mottar en utbetaling via giroutbetaling ofte, kan det være lurt å ta kontakt med avsender og oppgi kontonummeret ditt, slik at pengene settes direkte inn på kontoen din neste gang. 

Giroutbetalingen sender du til denne postadressen: 

KLP Banken

Postboks 400 Sentrum

0103 Oslo

Du kan ta ut og sette inn kontanter i NorgesGruppens butikker over hele landet. Det vil si Meny og Kiwi, nesten alle Spar og noen av Joker-butikkene. Du kan i tillegg ta ut kontanter i alle minibanker. 

Når du setter inn penger kommer de inn på kontoen som er knyttet til bankkortet ditt i KLP Banken.

Det er Bankaxept som leverer denne tjenesten.

Les mer om kontanttjenester i butikk på bankaxept.no

Priser på tjenestene

 • Kontantuttak i butikk: 0 kroner
 • Kontantinnskudd i butikk: 10 kroner

Beløpsgrenser

 • Maksimalt innskudd: 20.000 kroner
 • Maksimalt uttak butikk: 10.000 kroner
 • Minibank: 9900 kroner per 7 dag
 • Minibank i utlandet: 15.000 kroner per 4 dager

Oppdatere samtykke

For å få all kommunikasjon fra KLP Banken per post, må du trekke tilbake samtykket til digital kommunikasjon som er standardvalg når du blir registrert som kunde hos oss. 

Send oss et signert brev med kopi av legitimasjon hvor du bekrefter at du vil trekke samtykke om digital kommunikasjon, og at du ønsker all kommunikasjon og informasjon fra oss per post. 

Brevet sendes til: 

KLP Banken

Postboks 400 Sentrum

0103 Oslo

Du kan opprette gratis SMS-varsling i nettbanken for disse hendelsene:

 • Disponibelt beløp på fast valgt ukedag og klokkeslett
 • Disponibelt beløp under valgt grense
 • Innbetalinger større enn valgt beløp
 • Avviste betalinger grunnet manglende dekning
 • Innbetaling av pensjon, barnetrygd eller lønn

Velg Meny og SMS-varsling i nettbanken for å opprette de varslene du ønsker, eller ring kundesenteret for å få hjelp til å opprette SMS-varsler. 

Kontoutskrift og årsoppgave 

Vi kan sende kontoutskrifter og årsoppgave til deg per post. Kontoutskriftene sendes ut en gang i måneden for brukskonto. Årsoppgave og kontoutskrift for sparekontoer vil du motta ved årsskifte hvert år. Ta kontakt med oss på telefon 55 54 85 00 så registrerer vi at du ønsker å få kontoutskrifter og årsoppgave per post. Hvis du har disponent på kontoen, kan vi sende kontoutskrifter til disponenten sin nettbank.

Hvis du ikke har BankID kan du fortsatt bli bankkunde hos oss, men du må fylle ut skjemaet nedenfor med navn, fødselsnummer, mobilnummer og e-post, og ha gyldig legitimasjon som fremvises hos posten. 

Gå til skjema for å bli bankkunde eller ring kundeservice på 55 54 85 00.

BankID

BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. I stedet for kulepenn, pass og papir, kan du bruke BankID.

BankID-passord

BankID-passord også kalt personlig passord, bruker du for å signere med BankID. Det brukes sammen med kode fra kodebrikke, eller BankID-appen alle steder som tilbyr innlogging eller signering med BankID

Personlig passord

Egenvalgt passord på minst åtte tegn (bokstaver og/eller siffer). Brukes ved innlogging i nettbanken med BankID med kodebrikke og BankID-app.

Engangskode (fra kodebrikke)

Er den sekssifrede koden som vises på kodebrikken din.

Hjelp av andre

Fremtidsfullmakt

En fremtidsfullmakt er et privat alternativ til vergemål. Det betyr at med en fremtidsfullmakt bestemmer du hvem du ønsker skal styre økonomien din, fremfor at Statsforvalteren overtar ansvaret for midlene dine. 

Hvis noe skulle skje, som for eksempel at du blir utsatt for en ulykke, får en alvorlig sykdom eller sinnslidelse, som fører til at du ikke lengre er i stand til å ivareta dine økonomiske interesser - kan du med en fremtidsfullmakt velge noen du stoler på til å ivareta dette.

På statsforvalteren.no kan du lese mer om hvordan en fremtidsfullmakt fungerer, hva som kan inkluderes og hvordan du går frem for å opprette en. Banken din trenger ikke en kopi av fremtidsfullmakten før den trer i kraft. 

Vil du vite mer om vergemål, finner du også informasjon om det på statsforvalteren.no.

Til deg som hjelper

Hvis du allerede hjelper noen med å utføre banktjenester - husk at det ikke er lov til å bruke en annen person sin BankID.

Skal du hjelpe og utføre banktjenester på vegne av noen andre må du få disposisjonsrett til konto. Da får du som skal hjelpe tilgang til å se bevegelser på konto, betale regninger og overføre penger. 

Les mer om disposisjonsrett og fremgangsmåte for hvordan bli lagt til som disponent på konto 

Relaterte artikler

Dame med hund i veterinærsamtale

Derfor må du ikke dele BankID og passord med andre

06.09.23

Har du noen gang logget inn med BankID-en til noen andre bare for å hjelpe? Eller kanskje har du lånt bort din egen BankID for å få hjelp? Det bør du ikke gjøre! BankID-en er din digitale identitet, og skal ikke deles med noen.

Vi forklarer deg hvorfor du ikke skal dele BankID informasjon, hvilke konsekvenser det kan få, og hvordan du kan få hjelp eller hjelpe andre. 

KLP_voksenDatter_mor_ute

Hvordan hjelpe foreldre med økonomien

28.10.21

Skal du hjelpe foreldre med å betale regninger og ordne andre økonomiske disposisjoner? Det er viktig å ha en plan for hvordan du på lovlig vis skal kunne hjelpe mor og far hvis de trenger hjelp til økonomien når de blir eldre. Her får du noen nyttige tips.

Godt voksen kvinne snakker med ung kvinne foran datamaskin.

Derfor bør du opprette fremtidsfullmakt, uansett alder!

30.06.23

Lurer du på hvem som skal ta vare på økonomien din og eiendelene dine den dagen du ikke lengre er i stand til det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du forsikre deg om at dine personlige interesser blir ivaretatt av noen du stoler på.