Tre generasjoner på tur sammen.

Derfor bør du opprette fremtidsfullmakt, uansett alder!

20.01.21

Lurer du på hvem som skal ta vare på økonomien din og eiendelene dine den dagen du ikke lengre er i stand til det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du forsikre deg om at dine personlige interesser blir ivaretatt av noen du stoler på.

Dette er en fremtidsfullmakt 

Hvis noe skulle skje, som for eksempel at du blir utsatt for en ulykke, får en alvorlig sykdom eller sinnslidelse, som fører til at du ikke lengre er i stand til å ivareta dine økonomiske interesser - kan du med en fremtidsfullmakt velge noen du stoler på til å ivareta dette. 

En fremtidsfullmakt er et "privat alternativ" til vergemål. Det betyr at du selv bestemmer hvem du ønsker skal styre økonomien din, fremfor at Statsforvalteren overtar ansvaret for midlene dine. 

Slik oppretter du en fremtidsfullmakt 

På Statsforvalteren.no kan du lese mer om hvordan en fremtidsfullmakt fungerer, hva som kan inkluderes og hvordan du går frem for å opprette en.  

Vær forberedt med disponent på kontoen din

I ulike livsfaser kan det oppstå behov for hjelp knyttet til økonomien din. En disponent på kontoen din kan hjelpe deg med å betale regninger, sjekke saldo i nettbanken og lignende. 

Slik legger du til den som skal hjelpe deg som disponent på kontoen din:

  1. Logg inn i nettbanken og velg menypunktet "Disponent på konto"
  2. Under "Velg funksjon" velger du "Legg til disponenter på konto"
  3. Følg anvisningen på skjermen

NB: Den som skal disponere kontoen må også ha tilgang til nettbanken vår. Hvis den som skal hjelpe deg ikke er kunde i KLP Banken i dag, må han eller hun først registrere seg som bankkunde.

 

Nyttige tips og råd

Treskilt med påskrift privat på landevei

Derfor må du ikke dele BankID og passord med andre

09.04.21

Har du noen gang lånt bort BankID-en din til andre? Du gjør det kanskje fordi du trenger hjelp til å betale en regning eller se saldo på kontoen din? Det du kanskje ikke er klar over, er at dette ikke er lov.

Vi forklarer deg hvorfor det er ulovlig, hvilke konsekvenser det kan ha og hvordan du kan få hjelp, eller hjelpe andre, på en lovlig måte. 

ung jente med sin læremester

7 tips til sikker netthandel

23.04.21

Stadig flere foretrekker å handle i trygge omgivelser hjemme i stedet for å stå i kø tett i tett ute blant folk. Som alltid med netthandel, er det viktig å være på vakt så du ikke utsetter deg for risiko. Her er våre beste tips til en sikker handel på nett.