Fagansvarlig på kundesenteret i KLP Banken, Monica Stransmoe, beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Fagansvarlig på kundesenteret i KLP Banken, Monica Stransmoe, beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Å bytte bank er mye enklere enn du tror

Skulle du gjerne spart penger ved å bytte bank, men lar være fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank? Da bør du lese videre.

Bli bankkunde

Huskeliste når du bytter bank

 • Registrer deg som kunde 
 • Hvis aktuelt, søk om å flytte lån 
 • Opprett kontoene du trenger 
 • Bestill bankkort og søk om kredittkort  
 • Last ned mobilbanken 
 • Informer om ny lønnskonto til arbeidsgiver, Skatteetaten, NAV, mm. 
 • Bestill BankID og last ned BankID-app 
 • Flytt AvtaleGiroer etter hvert som de forfaller 
 • Opprett faste overføringer 
 • Oppdater apper med nytt kortnummer 
 • Flytt aksjesparekonto hvis du har 
 • Si opp den gamle banken 

Slik bytter du bank

Monica Stransmoe er fagansvarlig på kundesenteret i KLP Banken. Hun forteller at det alltid er noen som utsetter å bytte bank selv om det er penger å spare, fordi de tror det er så mye jobb.

– De som er mest bekymret, er gjerne de som ikke har byttet bank eller flyttet lån på en god stund. De beroliger vi med at alt har blitt enklere.

Gamle sannheter gjelder ikke lenger

Monicas erfaring er at det er gamle skrekkhistorier om papirmøller og uteblitte betalinger som skaper frykten.

– Mange tror at de må ha masse dokumentasjon klart for å flytte lånet til oss. Eller at det er vanskelig å flytte AvtaleGiro og umulig å huske en ny PIN-kode til kortet. Ikke minst tror mange at det er mye jobb med å kontakte alle om nytt kontonummer.

Realiteten er heldigvis ikke slik. Nå finnes det gode, moderne og effektive løsninger for det meste, og Monica og kollegene hennes har mange gode tips på veien for de som trenger det.

Beregn en måned

Når du skal bytte bank, er det unødvendig å stresse. Monica påpeker at man uansett ikke flytter fra den forrige banken på en mandag og så er alt klart i ny bank dagen etter.

– Mye er gjort på en måned. Du gjør alt i ro og mak i eget tempo. De fleste regningene dine har forfall én gang i måneden. Først når den siste regningen som lå til forfall i forrige bank er betalt og du har flyttet betalingsavtalen over til oss, avslutter du i forrige bank. Det kan vi hjelpe deg med.

Bruk bankbytteguiden vår, så får du svart belte i bankbytte!

Som å flytte

Ifølge Monica kan et bankbytte sammenlignes med å flytte fra en bolig til en annen.

– Du vasker deg ut fra gammel bolig først når du er klar og helt innflyttet i ny bolig. Så slukker du lyset, låser døren, leverer nøklene - og starter ditt nye liv. Enkelt og greit!

Få et uforpliktende tilbud på boliglån

Se også

Tre generasjoner på tur sammen.

Derfor bør du velge KLP Banken

06.11.22

Velkommen til en enkel og rimelig bankhverdag!

Du får gode betingelser og lave priser, trygge og brukervennlige tjenester og hyggelig og effektiv kundeservice. I tillegg blir du kunde i en bank hvor vi tar vårt samfunnsansvar på alvor ved å følge FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift.

Far og sønn som spiller sjakk

Fast eller flytende rente på boliglånet?

12.09.22

Spør deg selv om forutsigbarhet eller fleksibilitet er viktigst for din økonomi. Her får du forskjellene på lån med fast og flytende rente, så du kan velge det som passer best for deg.

Ungdom med sneakers som har flyttet inn i leilighet

Har du de riktige forsikringene?

09.01.23

Tilbudet av forsikringer er stort – men hvilke bør du egentlig vurdere? Det kan godt være at du har flere forsikringer enn nødvendig. Eller at du mangler de forsikringene du bør ha.