Hånd som holder en prestekrage blomst

Bytt bank på 1-2-3

Stadig flere medlemmer oppdager at de sparer penger på å ha både boliglån og dagligbank i KLP Banken. Ta steget og bytt bank du også. Her er våre beste tips til hvordan du bytter bank på en enkel, trygg og effektiv måte.

Boliglån med ferdig prutet rente

Du får alltid den laveste renten vi kan tilby deg, uansett hvor i landet du bor.

Slik flytter du boliglånet til oss

Enkel og rimelig bankhverdag

Vi har gode priser på alle banktjenester og tåler sammenligning med andre banker, for å si det sånn. 

Ta dagligbanktesten på Finansportalen.no

Sjekk prislista vår

    

Å bytte bank er en enkel prosess når du gjør det steg for steg. Vi har laget en liste til deg som gjør det enkelt å holde oversikt fra du setter i gang, til bankbyttet er fullført.  

Bli bankkunde

Start med å registrere deg som bankkunde. Da blir det opprettet en brukskonto til deg.

Bli bankkunde nå

Så gjør du dette...

Opprett kontoer til ulike formål, som lønnskonto, brukskonto, bufferkonto, sparekonto, regningskonto, reisekonto og kanskje en konto for hverdagslykke. 

Tips: Opprett fast overføring fra lønnskontoen til de ulike formålene på lønningsdagen. Du oppretter fast overføring og lager egne navn på kontoene dine i nettbanken eller mobilbanken.

Både bankkort og kredittkort er uten årsavgift for deg som er medlem i KLP og for den du har boliglån sammen med. Du bestiller bankkort og søker om kredittkort i nettbanken eller mobilbanken.

Med mobilbank på plass, har du banken med deg overalt.  

Hvis du skal avslutte hele kundeforholdet i tidligere bank, slutter BankIDen din å fungere. 

For å bestille BankID fra oss sender du en melding i nettbanken, og svarer på følgende: 

  • Om du har mulighet til å hente sendingen de nærmeste 14 dagene
  • Om du har gyldig pass og hvilket land passet er fra

Vi sender deg en kodebrikke i en rekommandert forsendelse som du henter på postkontoret mot at du viser frem passet ditt. Posten tar kopi av passet ditt og sender til oss. Etter to virkedager kan du aktivere BankID og BankID på mobil.

Les mer om BankID og BankID på mobil

Gi beskjed til arbeidsgiver om nytt kontonummer så lønnen din kommer inn på riktig konto. Mottar du pensjon fra KLP, logger du inn på Min Side og endrer kontonummer der.    

Husk også å informere offentlige etater som NAV, Lånekassen og Skatteetaten om at du har nytt kontonummer. Det kan du gjøre ved å logge inn på deres nettsider. 

Slik flytter du AvtaleGiroene dine: 

  1. Noter kontonummer og KID-nummer for hver AvtaleGiro du vil flytte
  2. Opprett avtalen på nytt i nettbanken hos oss. Da blir den gamle avtalen automatisk avsluttet.

Tips: Har du krav som ligger til forfall i gammel bank? Vent til trekket har gått gjennom før du oppretter avtalen hos oss.

Flytting av AvtaleGiro kan ta 4-6 uker. Hvis du mottar en papirfaktura i denne perioden må du betale den.

eFakturaene dine trenger du ikke tenke på. De dukker opp i alle banker du har tilgang til og du velger selv hvilken bank og hvilken konto fakturaen skal betales fra. 

Sparer du litt hver måned, enten til deg selv eller andre? Opprett faste overføringer mellom kontoene dine i nettbank eller mobilbank.

Bruker du Vipps, Ruter, Google Play, Spotify eller andre apper hvor du har lagret kort- eller kontonummer? Logg inn i hver app og oppdater betalingsinformasjonen din. 

Vil du beholde en eller flere kontoer i en annen bank? Legg de til i nettbanken eller mobilbanken vår, og få alle kontoer samlet på ett sted. I menyen velger du "Legg til konto fra annen bank". Velg hvilken bank du ønsker å legge til konto fra. 

Ønsker du å avslutte kundeforholdet i tidligere bank? Send inn bankbytteskjema som du finner i nettbankmenyen under "Tjenester" og "Bytt bank". Tidligere bank overfører pengene dine til ny konto hos oss.