Diverse blader på en duk

eFaktura

Oppretter du eFaktura mottar du fakturaen rett i nettbanken i stedet for i postkassen. Fakturaen er ferdig utfylt med KID nummer, beløp og forfallsdato. Det eneste du trenger å gjøre er å godkjenne betalingen. 

  • Du kan se hele fakturaen i mobilbank og nettbank før du godkjenner betalingen
  • Du kan endre forfallsdato, beløp og belastningskonto før du godkjenner betalingen
  • Du får varsel både på e-post og i mobilbank og nettbank når det kommer inn en ny eFaktura. 

Forskjellen på eFaktura og AvtaleGiro

Med eFaktura får fakturaen direkte inn i nettbanken der du godkjenner fakturaen. Du unngår papirfaktura og har muligheten til å kontrollere fakturaen før du godkjenner og betaler den.

AvtaleGiro trekkes automatisk fra kontoen din, uten at du trenger å godkjenne den først. Du slipper å huske på forfallsdatoer og unngår purringer. Enkelte betalingsmottakere sender også ut en papirfaktura i posten med spesifikasjoner.

Spørsmål og svar

Nei. Dersom du har eFaktura må du godkjenne fakturaen i nettbanken før den trekkes fra kontoen. 

eFaktura følger fødselsnummeret ditt, slik at eFakturaene du har vil automatisk dukke opp i de bankene du har tilgang til. Du trenger derfor ikke gjøre noe med dine eFakturaer ved bytte av bank. 

Dersom du ønsker å gjøre endringer på en eFaktura kan du gjøre dette i nettbanken. Velg "Meny" og "Betalingsavtaler", finn avtalen du ønsker å endre eller stoppe. 

Ja. Flere betalingsmottakere tilbyr en kombinasjonsløsning med eFaktura og AvtaleGiro samtidig. Fakturaen vil da belastes kontoen din automatisk – og du har i tillegg muligheten til å se fakturadetaljene i nettbanken. 

Få alle regninger som eFaktura

I nettbanken kan du inngå avtale om å motta alle regninger som eFaktura - fra betalingsmottakere som tilbyr eFaktura. Da unngår du fakturagebyr og du slipper å legge opp nye betalingsavtaler. 

Ønsker du å motta alle regningene dine som eFaktura? 

Da aktiverer du "Alltid eFaktura" i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betalingsavtaler". Her inngår du avtalen om å motta alle regninger som eFaktura.