Hånd som danderer lilla Lønneblader

AvtaleGiro

Ved å opprette AvtaleGiro mottar du regningene dine rett inn i forfallsregisteret, og de trekkes automatisk ved forfall. 

  • Regningen blir automatisk betalt på forfallsdato
  • Regningen legger seg i forfallsregisteret ca. en uke før forfall
  • Du kan endre belastningskonto, forfallsdato og beløp
  • Du kan stoppe eller slette AvtaleGiroen dersom du ønsker det

Forskjellen på eFaktura og AvtaleGiro

Med eFaktura får du fakturaen direkte inn i nettbanken der du godkjenner fakturaen. Du unngår papirfaktura og har muligheten til å kontrollere fakturaen før du godkjenner og betaler den.

AvtaleGiro trekkes automatisk fra kontoen din, uten at du trenger å godkjenne den først. Du slipper å huske på forfallsdatoer og unngår purringer. Enkelte betalingsmottakere sender også ut en papirfaktura i posten med spesifikasjoner.

Nyttig å vite om AvtaleGiro

Flere betalingsmottakere tilbyr en kombinasjonsløsning med eFaktura og AvtaleGiro samtidig. Fakturaen vil da belastes kontoen din automatisk – og du har i tillegg muligheten til å se fakturadetaljene i nettbanken.

Ofte skyldes dette at det ikke er dekning på kontoen som er valgt som belastningskonto eller at beløpsgrensen for AvtaleGiroen er overskredet. Du kan sjekke beløpsgrensen for dine AvtaleGiroer i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betalingsavtaler".

Du kan både endre og slette en AvtaleGiro i nettbanken. Da velger du "Meny" og "Betalingsavtaler" og velger den aktuelle avtalen du ønsker å gjøre endringer på.

Fakturagrunnlaget mottar du i kanalen du har avtalt med betalingsmottaker. Hvis du ønsker å få fakturagrunnlaget i nettbanken må du opprette en kombinasjon av AvtaleGiro og eFaktura, eller kun velge eFaktura. 

Slik flytter du AvtaleGiroer til oss

  1. Logg inn i gammel bank og noter kontonummer og KID-nummer for hver AvtaleGiro
  2. Opprett avtalen på nytt i nettbanken hos oss. Da blir den gamle avtalen automatisk avsluttet.

Tips: Har du krav som ligger til forfall i gammel bank? Vent til trekket har gått gjennom før du oppretter avtalen hos oss. 

Logg inn i nettbanken