Hånd som danderer lilla Lønneblader

AvtaleGiro

Ved å opprette AvtaleGiro mottar du regningene dine rett inn i forfallsregisteret, og de trekkes automatisk ved forfall. 

  • Regningen blir automatisk betalt på forfallsdato
  • Regningen legger seg i forfallsregisteret ca. en uke før forfall
  • Du kan endre belastningskonto, forfallsdato og beløp
  • Du kan stoppe eller slette AvtaleGiroen dersom du ønsker det

Forskjellen på eFaktura og AvtaleGiro

Med eFaktura får fakturaen direkte inn i nettbanken der du godkjenner fakturaen. Du unngår papirfaktura og har muligheten til å kontrollere fakturaen før du godkjenner og betaler den.

AvtaleGiro trekkes automatisk fra kontoen din, uten at du trenger å godkjenne den først. Du slipper å huske på forfallsdatoer og unngår purringer. Enkelte betalingsmottakere sender også ut en papirfaktura i posten med spesifikasjoner.

Slik flytter du AvtaleGiroer til oss

Hvis du skal bytte bank kan du fylle ut bankbytteskjema i nettbanken. Da vil AvtaleGiroene du har knyttet til kontoene i gammel bank overføres til KLP. Du finner bankbytteskjema i nettbanken ved å velge "Bytte bank" i menyen.

Har du en AvtaleGiro i en annen bank som du ønsker å opprette på en konto i KLP må du først slette AvtaleGiroen for så å legge den opp på nytt i nettbanken. Dette gjør du ved å velge "Ny eFaktura eller Avtalegiro" i menyen.

Logg inn i nettbanken

Nyttig å vite om AvtaleGiro

Flere betalingsmottakere tilbyr en kombinasjonsløsning med eFaktura og AvtaleGiro samtidig. Fakturaen vil da belastes kontoen din automatisk – og du har i tillegg muligheten til å se fakturadetaljene i nettbanken.

Ofte skyldes dette at det ikke er dekning på kontoen som er valgt som belastningskonto eller at beløpsgrensen for AvtaleGiroen er overskredet. Du kan sjekke beløpsgrensen for dine AvtaleGiroer i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betalingsavtaler".

Du kan både endre og slette en AvtaleGiro i nettbanken. Da velger du "Meny" og "Betalingsavtaler" og velger den aktuelle avtalen du ønsker å gjøre endringer på.