Barnehender med neglelakk

Barnekonto og ungdomskonto

Brukskonto med bankkort til barn og ungdom fra 10-17 år. 

 • Ingen årsgebyr for bankkort
 • ​Ingen gebyrer ved uttak i minibank 
 • Kontaktløs betaling 

BSU-konto kan opprettes fra barnet er fylt 13 år. 

Sparekonto til barn kan opprettes fra barnet er født.

Slik går du frem for å opprette konto og bankkort til barn og ungdom

NB: Foresatte må være kunde i KLP Banken. Bli bankkunde i KLP
Grunnen til dette er at dere må være legitimert i våre systemer, og at dere har rett til innsyn i kontoen(e) til barnet. Dette betyr ikke at dere trenger å bruke oss som hovedbank. Det koster ingenting å bli bankkunde. 

1

Send inn bestilling

Fyll ut bestillingsskjema (pdf), og send dette sammen med kopi av barnets fødselsattest til oss enten via kontaktskjema eller som vedlegg i nettbanken. 

Har du ikke fødselsattesten tilgjengelig kan du bestille en ny på skatteetaten.no

2

Signering og legitimering

Vi sender avtaledokumenter til barnet per post som både foresatte og barnet må signere, og returnere til oss. I tillegg sender vi en rekommandert forsending, hvor barnet må møte opp på postkontoret og legitimere seg med gyldig pass. 

3

Kontoen opprettes

Når vi har mottatt signerte dokumenter og kopi av pass, opprettes kontoene som dere har valgt i bestillingsskjemaet. Kontoene blir tilgjengelig i foresattes nettbank. 

4

Flytt konto fra annen bank

Har barnet konto i en annen bank som dere ønsker å flytte til oss? Da kan dere fylle ut og sende inn et bankbytteskjema. Dette sendes til oss per post til adresse: KLP Banken, Postboks 400 sentrum, 0103 Oslo, så ordner vi resten.

Verdt å vite om bankkort til barn og ungdom

Beløpsgrenser kortbruk 10-12 år

I Norge:

 • Minibank: 500 kroner per 7 dager
 • ​Betalingsterminal: 1000 kroner per transaksjon og 1500 per 7 dager ved varekjøp (inkluderer både minibank og varekjøp)


I utlandet:

 • Minibank: 1000 kroner per 7 dager. Maks 10 uttak per dag
 • Betalingsterminal: 2000 kroner per transaksjon. 3000 kroner per 7 dager ved varekjøp (inkluderer både minibank og varekjøp)

Netthandel:

 • Bankkortet kan ikke benyttes til netthandel

Beløpsgrenser kortbruk 13-17 år

I Norge:

 • Minibank: 5 000 kroner per 7 dager
 • Betalingsterminal: 10 000 kroner per transaksjon og 15 000 per 7 dager ved varekjøp (inkluderer både minibank og varekjøp)

I utlandet:

 • Minibank: 10 000 kroner per 7 dager. Maks 10 uttak per dag
 • Betalingsterminal: 20 000 kroner per transaksjon. 30 000 kroner per 7 dager ved varekjøp (inkluderer både minibank og varekjøp)

Netthandel:

 • Bankkortet kan brukes til netthandel

Dersom barnet er under 13 år kan det ikke brukes i apper eller til å handle på internett.

Er barnet 13 år og eldre kan foresatte bestemme om barnet skal kunne bruke bankkortet i apper og til å handle på internett. Foresatte må da sende melding til oss i nettbanken der de bekrefter at kortet skal kunne brukes i apper og til netthandel.

Barn fra 10-12 år:
PIN-koden blir sendt til barnet per post noen dager etter bankkortet kommer. Dersom barnet glemmer PIN-koden må foresatte sende melding til oss i nettbanken og be om å få en ny PIN-kode tilsendt.

Ungdom fra 13-17 år:
Ungdom henter selv ut PIN-koden i nettbanken.

Er bankkortet kommet på avveie eller blitt frastjålet må kortet sperres umiddelbart. Kontakt oss på telefon 55 54 85 00 (+ 47 55 54 85 00 fra utlandet).

Vi har av sikkerhetsmessige årsaker valgt å ikke ha bilde og fødselsnummer på bankkortet. Dette betyr at barnet ikke kan bruke bankkortet som legitimasjon.

Informasjon om våre renter, gebyrer og priser finner du i vår prisliste

Tæpping

Med kontaktløs betaling, også kalt tæpping, kan barn og ungdom betale kun ved å holde kortet inntil betalingsterminalen. I tillegg er det ikke nødvendig å taste inn PIN-koden for beløp under 400 kroner.

Les mer om kontaktløs betaling

Vi tilbyr følgende produkter til barn og ungdom

 • Bankkort til barn og ungdom fra 10 år til og med 17 år.  
 • Sparekonto som kan opprettes fra barnet er født. Les mer om sparekonto til barn.
 • BSU-konto kan opprettes fra barnet er fylt 13 år. Vi minner om at Skatteetaten fraråder å åpne BSU-konto til barn under 17 år, da de må ha skattbar inntekt for å få skattefradraget.

Mer om kontoen til barn og ungdom

Hvis du er aleneforsørger og ønsker å opprette konto til barnet ditt bruker du samme fremgangsmåte som beskrevet på denne siden. I tillegg må du sende oss bekreftelse på at du er aleneforsørger. Dette kan du bestille på skatteetaten.no

Når barnet er under 13 år: Barnet må spørre sine foresatte som disponerer kontoen om å sjekke dette i nettbank/mobilbank. Det er også mulig å sjekke saldo i alle norske minibanker.

Når barnet er fylt 13 år og har nettbanktilgang: Da kan barnet sjekke saldo i nettbanken

Når barnet er fylt 13 år: Muligheten til å sjekke saldo i mobilbanken. Les mer om og last ned mobilbanken

Barnet kan få tilgang til nettbanken fra fylte 13 år. Dersom barnet allerede har bankkort fra oss fra før fylte 13 år, må foresatte ta kontakt med oss for å bestille kodebrikke til nettbanken. Er barnet allerede 13 år får barnet kodebrikke når kundeforholdet opprettes.

Nettbank er en fin måte for barnet å lære seg å bruke penger fornuftig og samtidig holde oversikten over forbruket sitt.

Foresatte får tilgang til kontoen og disponerer kontoen i nettbanken sin. Foresatte disponerer kontoen hver for seg. Det betyr at du ikke trenger samtykke fra den andre foresatte for å ta ut penger, eller sette inn penger på kontoen. 

Vi trenger kopi av barnets fødselsattest ved opprettelse av konto. 


Hvis du ikke har fødselsattesten kan du bestille en ny på skatteetaten.no